Σε μεγάλες «φουρτούνες» έχει μπει η Γιουβέντους έπειτα από το σαββατιάτικο (27/11) «ντου» των ιταλικών αρχών στα γραφεία της «βέκια σινιόρα» για να συλλέξουν στοιχεία για παρατυπίες σε μεταγραφές. Συγκεκριμένα οι ιταλικές Αρχές κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας ερευνά για το αν έχουν γίνει εικονικές μεταγραφές και πωλήσεις.

Και είναι λογικό στις τάξεις των «μπιανκονέρι» να υφίσταται μεγάλη ανησυχία, με δεδομένο πως η «Codacons» που ασχολείται με μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα στην Ιταλία και είναι ανεξάρτητη εταιρεία, έχει, ήδη, εισηγηθεί υποβιβασμό και αφαίρεση πρωταθλημάτων για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί του θέματος, μάλιστα, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της «Codacons», Μάρκο Ντοντσέλι, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και αν αποδειχθεί πως η κυριαρχία της Γιουβέντους τα προηγούμενα χρόνια ήρθε με παρατυπίες, τότε θα πρέπει να υπάρξει και αντίκτυπος. Θα κάνουμε τη δική μας αναφορά στην Εισαγγελία για τον υποβιβασμό του συλλόγου και την αφαίρεση των τελευταίων πρωταθλημάτων που ήρθαν στη σκιά των παράνομων δραστηριοτήτων».

Σε ό,τι αφορά στον κύριο ύποπτο, είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Αντρέα Ανιέλι ως φυσικό πρόσωπο, ενώ ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Φεντερίκο Τσερουμπίνι κατέθετε περίπου 10 ώρες στον Εισαγγελέα για την υπόθεση, δίχως όμως να καταθέσει ως ύποπτος.

Τα ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ορθά – κοφτά ότι η Γιουβέντους βρίσκεται μπροστά σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί από αφαίρεση βαθμών έως υποβιβασμό και αφαίρεση τίτλων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύποπτος και ο Νέντβεντ, στο στόχαστρο και η Νάπολι

 

Πέραν του Αντρέα Ανιέλι, του Φάμπιο Παράτιτσι και της Γιουβέντους που είναι ύποπτοι και ο Πάβελ Νέντβεντ βρίσκεται υπό εξέταση. Ο άλλοτε σπουδαίος χαφ και πλέον αντιπρόεδρος των «μπιανκονέρι» βρίσκεται και αυτός στο στόχαστρο του εισαγγελέα και ελέγχεται εάν έχει βάλει και αυτός το χεράκι του για να «πειραχτούν» οι ισολογισμοί.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία έχει στον φάκελο με την υπόθεση και αρκετά ονόματα από ατζέντηδες ποδοσφαιριστών, οι οποίοι φαίνεται να έχουν λειτουργήσει ως μεσάζοντες ανάμεσα σε δύο συλλόγους ώστε να γίνει μια εικονική πώληση, μεταγραφή ή ανταλλαγή.

Μάλιστα, γίνεται λόγος πως ορισμένοι μάνατζερ κατάφεραν να κλείσουν μεταγραφές με άλλα ποσά από τα πραγματικά, ενώ υπήρξαν χρήματα που δόθηκαν… κάτω από το τραπέζι.

Πάντως εκτός από τη Γιουβέντους ακόμη μια ομάδα ερευνάται από τις ιταλικές Αρχές.

Ο λόγος για τη Νάπολι, η οποία όπως φαίνεται στη μεταγραφή του Βίκτορ Οσιμέν, είχε δηλώσει μεγαλύτερες δαπάνες, απ’ ότι οι πραγματικές.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μετά από έρευνες τόσο η Ίντερ αλλά και η Αταλάντα δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα και κρίθηκαν… καθαρές από την ιταλική δικαιοσύνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης