«Ποδαρικό» στο 2022 έκανε το βράδυ της Τρίτης (18/01) το Κύπελλο Γερμανίας με δύο εκπλήξεις. Συγκεκριμένα εκτός συνέχειας στην φάση των «16» έμειναν οι δύο από τις τρεις ομάδες της Bundesliga που συμμετείχαν στο σημερινό πρόγραμμα από συλλόγους που αγωνίζονται στη Β΄ κατηγορία.

Η «βόμβα» έγινε στο Αμβούργο, όπου η Ζανκτ Πάουλι απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, με 2-1, παίρνοντας το «εισιτήριο» με πανηγυρικό τρόπο για τους προημιτελικούς. Ο Αμενίντο στο 4΄ και ο Βίτσελ με αυτογκόλ στο 40΄ έβαλαν μπροστά τους γηπεδούχους με 2-0, ο Χάαλαντ μείωσε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το άλλοτε κραταιό Αμβούργο, που τα τελευταία χρόνια παλεύει για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, «πέταξε έξω» την Κολωνία στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3. Το ματς στο «Ένερτζι Στάντιον» οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», μετά το γκολ-ισοφάρισης του Μοντέστ στις καθυστερήσεις της παράτασης σε 1-1 (το Αμβούργο είχε προηγηθεί με τον Γκλάτσελ στο 92ο λεπτό).

Στους «8» πέρασε και η Μπόχουμ με το 3-1 επί της Μάιντς, με τα γκολ της ανατροπής για τους γηπεδούχους να έρχονται στο β΄ μέρος, μετά το προβάδισμα που είχαν πάρει οι φιλοξενούμενοι στο 36΄ με τον Ονισίβο. Ο Πάντοβιτς πέτυχε δύο τέρματα μέσα σε 4 λεπτά, ενώ τα πάντα τελείωσαν στο 80΄ με το γκολ του Λόβεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι Σταφυλλίδης και Λαμπρόπουλος έμειναν στον πάγκο των γηπεδούχων.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» στο Κύπελλο Γερμανίας έχει ως εξής:

Μόναχο 1860-Καρλσρούη 0-1

Κολωνία-Αμβούργο 3-4 πεν. (0-0 κ.α. – 1-1 παρ.)

Ζανκτ Πάουλι-Ντόρτμουντ 2-1

Μπόχουμ-Μάιντς 3-1

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 19/01

Λειψία-Χάνζα Ρόστοκ 19/01

Χοφενχάιμ-Φράιμπουργκ 19/01

Χέρτα Βερολίνου-Ουνιόν Βερολίνου 19/01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης