Σε τρίτη αποδέσμευση προχώρησε η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε λίγες ώρες. Μετά από τους Μάρκο Ασένσιο και Μαριάνο Ντίαζ, οι «μερένχες» επισημοποίησαν το διαζύγιό τους και με τον Εντέν Αζάρ.

Το συμβόλαιο του Βέλγου μεσοεπιθετικού ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για πρόωρη λύση ένα χρόνο νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην άσος της Τσέλσι ποτέ δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και μικρή συμμετοχή είχε στις τέσσερις σεζόν που βρέθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα. Κατά την παρουσία του εκεί κατέκτησε οκτώ τίτλους: 1 Champions League, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Copa del Rey και 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Μόλις 7 γκολ και 12 ασίστ σε 76 εμφανίσεις με τη «Βασίλισσα» κατέγραψε το… κοντέρ του 126 φορές διεθνή Βέλγου μεσοεπιθετικού, που πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Το πρώτο μαδριλένικο διαζύγιο της ημέρας, όπως προαναφέραμε, αφορούσε στον Μάρκο Ασένσιο. Ο Ισπανός εξτρέμ δεν αποδέχθηκε ούτε τη νέα πρόταση επέκτασης του συμβολαίου που του κατέθεσε η διοίκηση της «βασίλισσας» και πλέον από την 1 Ιουλίου θα είναι ελεύθερος για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, πιθανότατα στη Γαλλία και στην Παρί Σεν Ζερμέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος Ισπανός άσος αποχωρεί από τους «μερένχες» μετά από 7 χρόνια με την ανακοίνωση του συλλόγου ν’ αναφέρει: «Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στον Μάρκο Ασένσιο, έναν παίκτη που υπερασπίστηκε το σήμα και τα χρώματά της ομάδας μας για επτά σεζόν.

Ήρθε στην Ρεάλ Μαδρίτης όταν ήταν μόλις 20 ετών και έγραψε ιστορία ως μέλος μιας ομάδας που συμμετείχε σε μια από τις πιο επιτυχημένες εποχές στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Μάρκο Ασένσιο έχει κατακτήσει 17 τρόπαια με την Ρεάλ Μαδρίτης: 3 Champions League, 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 3 τίτλους La Liga, 1 Copa del Rey και 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και θα είναι για πάντα το σπίτι σου.»

Λίγες ώρες έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Μάρκο Ασένσο, η Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρέτησε και τον Μαριάνο Ντίαζ.

Προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου της ισπανικής πρωτεύουσας, παίζοντας με όλες τις μικρές ομάδες από το 2011 ως το 2016, ο Μαριάνο προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα καταφέρνοντας να κατακτήσει συνολικά 13 τίτλους: 2 Champions League, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Copa del Rey και 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Ρεάλ Μαδρίτης εύχεται στον Μαριάνο και την οικογένειά του ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης