Ανδρέας Αθανασούλης
Το κλειστό των Άνω Λιοσίων, γνωστό και ως το «Σπίτι της Πάλης», πρόκειται να γίνει η έδρα της μπασκετικής ΑΕΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr, η «Ένωση», η οποία αναζητεί μόνιμη και σταθερή έδρα για να στεγάσει το τμήμα μπάσκετ της, βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με το ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να ολοκληρώσει μία συμφωνία-ορόσημο. Την ώρα που το γηπεδικό της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ λύνεται και σταδιακά παίρνει «σάρκα και οστά» με την «Αγια-Σοφιά» να περατώνεται, η ΚΑΕ προχωράει το δικό της project με στόχο την έξτρα ώθηση που θα την επαναφέρει για τα καλά σε ρόλο πρωταγωνίστριας, δίνοντας συνέχεια στην περσινή επιτυχία που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του Basketball Champions League και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία από τις ομοσπονδίες που στεγάζονται στον χώρο, ενώ το ζητούμενο είναι να βρεθεί μία συμφέρουσα λύση για όλους τους εμπλεκομένους, προκειμένου και η ΑΕΚ να μπει στο «κάστρο» που αναζητεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα αθλήματα όπως το ταεκβοντό, η πάλη, το τζούντο, το καράτε, το παγκράτιο, το κικ μπόξινγκ και το γου σου κουνγκ φου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δραστηριότητά τους προσφέροντας ατόφιο αθλητισμό και «ευ αγωνίζεσθαι» σε εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες.

Την ώρα που το γηπεδικό της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ λύνεται και σταδιακά παίρνει «σάρκα και οστά» με την «Αγια-Σοφιά» να περατώνεται, η ΚΑΕ προχωράει το δικό της projectΟι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ενώ εκπρόσωποι της ΚΑΕ έχουν επισκεφτεί το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές τον χώρο του κλειστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές η ΚΑΕ ΑΕΚ θα αναλάβει να συντηρήσει και να αξιοποιήσει το γήπεδο για αρκετά χρόνια (σ.σ.: οι πληροφορίες αναφέρουν συμφωνία που θα φτάνει τα 20 ή ακόμα και τα 30 χρόνια), με την υποχρέωση-ανάγκη να βελτιώσει την εγκατάσταση, μετατρέποντάς την σε μπασκετική αρένα, τοποθετώντας παρκέ και μπασκέτες που σήμερα δεν υπάρχουν. Να σημειωθεί ότι το zougla.gr επικοινώνησε με την ΚΑΕ, που δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σε ό,τι αφορά στο θέμα, καθώς -όπως είναι λογικό- από τη μία έχουν γραφτεί κατά καιρούς σενάρια επί σεναρίων για το νέο «σπίτι» του μπάσκετ της «Ένωσης», ενώ από την άλλη μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία για το μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Από εκεί και πέρα, σε δεύτερο πλάνο υπάρχει το σενάριο μετακόμισης ακόμα και τμημάτων της Ερασιτεχνικής, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να θεωρείται σίγουρο και δεδομένο, ενώ το ολοκληρωμένο σχέδιο θα φέρει ακόμα και επέκταση του μετρό μέχρι το κλειστό, καθώς η πρόσβαση στον χώρο του γηπέδου με τα ΜΜΜ δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.


Αντιδρούν οι ομοσπονδίες που στεγάζονται στο «Σπίτι της Πάλης»

Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων στεγάζονται τα γραφεία αρκετών ομοσπονδιών των λεγόμενων «μικρών» αθλημάτων. Οι ομοσπονδίες του ταεκβοντό, της πάλης, του τζούντο, του καράτε, του παγκρατίου, του κικ μπόξινγκ και του γου σου κουνγκ φου έχουν βρει «στέγη» τα τελευταία χρόνια στο «Σπίτι της Πάλης» χρησιμοποιώντας χώρους ως γραφεία, ενώ παράλληλα διοργανώνουν πολλά τουρνουά σε επίπεδο πρωταθλητισμού τόσο με εγχώριο όσο και με πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο… άρωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομοσπονδίες του ταεκβοντό, της πάλης, του τζούντο, του καράτε, του παγκρατίου, του κικ μπόξινγκ και του γου σου κουνγκ φου έχουν βρει «στέγη» τα τελευταία χρόνια στο «Σπίτι της Πάλης»Η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των επιτελείων τους, καθώς η πρώτη σκέψη και ο φόβος που μοιραία έρχεται στο μυαλό τους είναι το σενάριο παραγκωνισμού και έξωσής τους από τις εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί ότι επίσημα δεν υπάρχει ενημέρωση ή πρόθεση είτε της ΚΑΕ ΑΕΚ είτε του κράτους να αφήσει τις παραπάνω ομοσπονδίες εκτός του κλειστού των Άνω Λιοσίων, ωστόσο αναμένεται επίσημη αντίδραση από τους τωρινούς… ενοίκους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντός της ημέρας οι παραπάνω ομοσπονδίες πρόκειται να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αντιδρώντας στο φερόμενο σχέδιο της μετακόμισης της «Ένωσης» στο κλειστό.

Η θέση των ομοσπονδιών αναφέρει ότι στο εν λόγω γήπεδο διεξάγονται πολλοί αγώνες διαφόρων αθλημάτων και ηλικιακών κατηγοριών, κι έτσι η έλευση του τμήματος μπάσκετ θα «φορτώσει» υπερβολικά το καθημερινό πρόγραμμα, καθιστώντας μη εφικτή την ομαλή συνέχιση και διεξαγωγή του τωρινού καλεντάρι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η μετακόμιση θα επηρεάσει τις ισορροπίες στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων. Αυτό μπορεί να επιφέρει θετικές και αρνητικές εξελίξεις τόσο για την «Ένωση» όσο και για τις ομοσπονδίες, ωστόσο το σημαντικό στην υπόθεση είναι ο χειρισμός της κατάστασης. Αν όλες οι πλευρές βάλουν… νερό στο κρασί τους, τότε μπορούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο. Εν μέσω κρίσης όλες οι ομάδες, οι ομοσπονδίες κι οι αθλητικές κοινότητες κοιτάζουν το πώς θα «νοικοκυρευτούν» με βασικό μέλημα το γηπεδικό ζήτημα.
Να θυμίσουμε ότι η «βασίλισσα» έχει δοξάσει την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από το μπάσκετ, προκαλώντας συγκίνηση στο φίλαθλο κοινό, ενώ τα προαναφερόμενα αθλήματα έχουν κάνει γνωστή την πατρίδα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Επειδή μάλιστα το θέμα αφορά στον αθλητισμό, στόχος όλων των φιλάθλων -κι όχι μόνο- δεν μπορεί να είναι άλλος: όλα τα αθλήματα είτε αυτό είναι το μπάσκετ, που έχει μεγαλύτερη δημοφιλία, είτε το τάεκβοντο ή η πάλη ή το τζούντο θα πρέπει να απαιτήσουν και να έχουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη σε επίπεδο υποδομών κι όχι μόνο.

Πάντως, η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης