Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στη νίκη της Ελλάδας επί του Βελγίου στη Μονς, που χάρισε στη «γαλανόλευκη» το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού σημείωσε 20 πόντους με 4/10 τρίποντα, έχοντας και σημαντικότατη συνεισφορά στην άμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν φοράω αυτή τη στολή νιώθω ότι μεταμορφώνομαι και μπορώ να κάνω τα πάντα», δήλωσε μιλώντας στην κάμερα της Nova και πρόσθεσε: «Πήραμε μια τεράστια νίκη, θα είμαστε στο Παγκόσμιο και το θέλαμε πολύ. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες με τις οποίες φτάσαμε σε αυτό το ματς. Ξέραμε ότι δεν ήμασταν τόσο εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, η κούραση και η πίεση έπαιξαν ρόλο. Είμαστε καινούρια ομάδα, με νέες προσθήκες. Ο κόουτς είπε στο ημίχρονο ότι πρέπει να ηρεμήσουμε και μας βοήθησε η ομιλία. Βγήκαμε στο παρκέ και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είπα στο τέλος για τον Ομπασοάν ‘όσους πόντους και να έχεις βάλει, δεν θα μου βάλεις καλάθι. Πείσμωσα και το πήρα πάνω μου. Έχει φαγωθεί ο κόουτς να βάζουμε το κορμί μας μπροστά και να κερδίζουμε επιθετικά φάουλ (γέλια). Ευχαριστούμε τον κόσμο, μας έδωσε τεράστια βοήθεια».

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης από την πλευρά του δήλωσε: «Είπαμε στις προπονήσεις πως για να κερδίσουμε πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους. Δεν θα υπάρξει κάποιος ήρωας, έγινε μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα και αυτό μας έδωσε και τη νίκη. Σίγουρα έχουμε προσωπικότητες, ήρθαν παιδιά από την Ευρωλίγκα με περισσότερη ποιότητα και παραστάσεις. Είναι μια συνολική προσπάθεια, τόσο των παιδιών που παίζουν στην Ευρωλίγκα όσο και αυτών που δεν είναι στην Ευρωλίγκα και έχουν ακούσει πολλά. Πήραμε το χειροκρότημα. Η Εθνική ομάδα έχει δώδεκα παίκτες αλλά μια δεξαμενή 100 παικτών».

Τέλος, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης, είπε: «Είπα στον Λαρεντζάκη αν πάρεις ένα επιθετικό θα κεράσω όλη την ομάδα και τα κατάφερε (γέλια). Αυτή η ομάδα κατάφερε πάρα πολλά. Σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι πήραμε μια διαφορά επτά πόντων και είπαμε να αφήσουμε τον ενθουσιασμό για να μη χάσουμε το μομέντουμ. Ο Λούντζης και όλοι ήταν πολύ σημαντικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε όλα τα λεπτά ο Τσαλμπούρης. Βρήκαμε αρκετά σουτ, ήμασταν καλοί στα επιθετικά ριμπάουντ και στην άμυνα ανταποκριθήκαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο, έκλαιγαν κάποιο στην εξέδρα. Είχαμε πει πως όλοι οι παίκτες θα χρειαστεί να παίξουν μία ή και δύο θέσεις παραπάνω. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την άμυνά μας, βάλαμε παγίδες για να αντιμετωπίσουμε τον Ομπασοάν και κάναμε προσαρμογές. Πήραμε κάποια πολύ σημαντικά ριμπάουντ απέναντι σε ψηλές πεντάδες. Το ήθελε αυτή η ομάδα και το έδειξε. Για δεύτερο συνεχές παιχνίδι έχουμε κλεψίματα πολλά, οδηγήσαμε σε πολλά λάθη τον αντίπαλο και ήμασταν συνεπείς στο πλάνο μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης