Πέντε αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, η Παρτιζάν και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βρίσκουν στον δρόμο τους, τον Ολυμπιακό, στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Euroleague (24/3, 21:00, Novasports 4). Οι Σέρβοι βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ προέρχονται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη (84-97).

Ο Ολυμπιακός που δεν θα έχει τον Γιώργο Μπαρτζώκα όρθιο στον πάγκο λόγω ίωσης, όμως είναι πρώτος και την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ, με το «διπλό» στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις. Ο «Ζοτς», με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, εξέφρασε τον σεβασμό του για τον Ολυμπιακό εξηγώντας πως «είναι μια ομάδα που γνωρίζει τα πάντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ολυμπιακός είναι πιθανότατα ο δυσκολότερος αντίπαλος για πολλούς λόγους. Παίζει εκπληκτικά. Τις προηγούμενες ημέρες, κι ενώ εμείς είχαμε διακοπή, ο Ολυμπιακός έδωσε δύο αναμετρήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και ήταν πολύ καλός, όπως είναι συνήθως. Είναι μια ομάδα που γνωρίζει τα πάντα. Εκτός από τον πρωτεύον αιφνιδιασμό, είναι εξαιρετικοί και στην επίθεση στο 5 εναντίον 5, Ο Ολυμπιακός διαθέτει εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και πρακτικά κανένα σουτ δεν έχει “χτιστεί” από πριν και δεν είναι καλό. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως θα πρέπει να παίξουμε άμυνα για 24 δεύτερα και να έχουμε προετοιμαστεί πως θα πρέπει να το κάνουμε αυτό. Όσο για τη δική τους άμυνα, υπάρχουν παγίδες, και προσπαθήσαμε σε αυτές τις τέσσερις προπονήσεις να προετοιμαστούμε γι’ αυτές. Οπότε, θα δούμε πως θα πάει κατά τη διάρκεια του αγώνα», επισήμανε στις δηλώσεις του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Εκπροσωπώντας τους παίκτες της Παρτιζάν, ο Γιαμ Μαντάρ, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφουμε και θα παίξουμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Γνωρίζουμε πως οι φίλαθλοί μας έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό κάνοντας sold-out. Γνωρίζουμε και τι ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει ο κόσμος μας. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Προετοιμάσαμε την τακτική που θα ακολουθήσουμε και είδαμε βίντεο. Αναλύσαμε τι κάνουν καλύτερα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα από πλευράς μας, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, για να πάρουμε τη νίκη. Την πρώτη φορά που είχαμε διακοπή, είχαμε επιστρέψει όλοι φρέσκοι. Ας πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης