Την ήττα με 91-79 σκορ γνώρισε την Παρασκευή ο Ολυμπιακός από την Αναντολού Εφές, στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να περιορίσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον Σέιν Λάρκιν κι έτσι μοιραία έχασαν από τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αστέρας της περυσινής φιναλίστ έκανε… πράματα και θάματα στο παρκέ και, τελειώνοντας το ματς με 40 πόντους και 10/15 τρίποντα (!), έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ακόμη μία επικράτηση της ομάδας του (24-4).

Η ομάδα του Πειραιά, η οποία έχει πλέον 12 νίκες-16 ήττες, εμπλέκεται σε τετραπλή ισοβαθμία στην όγδοη θέση και καλείται να πάει στο Μιλάνο και να τα δώσει όλα απέναντι στην Αρμάνι την ερχόμενη εβδομάδα, αν θέλει να διατηρηθεί «ζωντανή» για τα πλέι οφ.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Έλις με 14 πόντους, ενώ διψήφιοι επίσης ήταν οι Μπάικς (11) και Βεζένκοφ (10).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός είχε τη βούληση να υψώσει το ανάστημά του μπροστά στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας, μπαίνοντας έτσι γεμάτος ενέργεια στο παρκέ του Σινάν Ερντέμ.

Με 4 πόντους του Μπάικς, 3 του Έλις και ένα τρίποντο από τον Παπανικολάου προηγήθηκε με 5-13.

Ο κορυφαίος γκαρντ της εφετινής Euroleague, Σέιν Λάρκιν πέτυχε αμέσως μετά τους πρώτους πόντους του με τρίποντο, λύσεις έδωσαν και οι Τιμπόρ Πλάις, Κρις Σίνγκλετον για την Εφές, αλλά με τον Μπάικς κορυφαίο παίκτη το συγκρότημα του Μπαρτζώκα ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ (11-17).

Η συνέχεια όμως ήταν μονόλογος της Εφές: Με πέντε διαδοχικούς πόντους από τον Βασίλιε Μίτσιτς και 8 διαδοχικούς από τον Λάρκιν, η τουρκική ομάδα προσπέρασε με 25-19, ενώ ο Γερμανός σέντερ, Τιμπόρ Πλάις πέτυχε τα επόμενα δύο καλάθια των Τούρκων, διευρύνοντας το επιμέρους σκορ σε 18-2 (!), με το οποίο έγινε το 29-19.

Μόνο ο Γιώργος Πρίντεζης είχε πετύχει καλάθι σε αυτό το καταστροφικό τρίλεπτο, κατά το οποίο με την άμυνά τους οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τον Ολυμπιακό και βγήκαν σε διαδοχικούς αιφνιδιασμούς.

Ένα δίποντο του Οκτάβιους Έλις και το τρίποντο του Μπάικς που έφτασε τους 8 πόντους έριξαν τη διαφορά στο -5 για τους Πειραιώτες, με την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου (29-24), την οποία η Εφές τέλειωσε χωρίς ούτε ένα λάθος (5 ο Ολυμπιακός).

Τον Μπάλντγουιν πέρασε στη θέση του Μπάικς ο Μπαρτζώκας στη δεύτερη περίοδο, με τους «ερυθρόλευκους» να κυνηγούν στο σκορ την αντίπαλό τους μέχρι το ημίχρονο.

Απέναντι στη χημεία της Εφές και τις πολλές λύσεις, ο Ολυμπιακός περνούσε την μπάλα σε Έλις και Πρίντεζη και κατάφερνε να διατηρείται σε μία… αξιοπρεπή απόσταση.

Εντούτοις, οι Πειραιώτες ήταν επιρρεπείς στα λάθη (11 έναντι 4 της Εφές στο 2ο δεκάλεπτο) και εν συνεχεία είδαν τον πρώην παίκτη τους Μπράιαν Ντάνστον να μπαίνει αλλαγή στη θέση του Τιμπόρ Πλάις στο «5» να σημειώνει γρήγορα 8 πόντους, κερδίζοντας το ένα φάουλ μετά το άλλο από τους ψηλούς της ελληνικής ομάδας.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν προσπέρασαν με +15 (49-34 και 51-36) για να κερδίσουν μάχες στη ρακέτα στα τελευταία λεπτά οι Πρίντεζης και Έλις με αποτέλεσμα το -10, 51-41, στο ημίχρονο.

Τη μικρότερη παραγωγικότητα είχε στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός όταν δέχτηκε επιμέρους σκορ 21-14!

Πέντε διαδοχικά τρίποντα πέτυχαν οι παίκτες της Εφές, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ένα από τον Τζέιμς Άντερσον και τέσσερα (!) από τον Σέιν Λάρκιν.

Ο Αμερικανός έφτασε τους 26 πόντους στο 26ο λεπτό του αγώνα παρά το γεγονός ότι μείνει λιγότερα λεπτά στο παρκέ από το εναρκτήριο τζάμπολ.

Η ομάδα της Τουρκίας ξέφυγε για πρώτη φορά με +16 (66-50) και όσο περνουσε η ώρα ανέβαζε κι άλλο τη διαφορά φτάνοντας στο +19 (72-53) για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 72-55.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε να αποφύγει τον διασυρμό στην 4η περίοδο, επέδειξε πολυφωνία στην επίθεση και κατάφερε να πλησιάσει στο -9 (81-72).

Με… συνοπτικές διαδικασίες, όμως και τον Λάρκιν να φτάνει τους 40 πόντους (!), η πρωτοπόρος της Euroleague ξέφυγε με 91-76.

Ο Τέιλορ Ρότσεστ πέτυχε το τρίποντο της… τιμής στο τέλος, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 91-79 όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης.

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 51-41, 72-55, 91-79

Αναντολού Εφές (Εργκίν Αταμάν): Λάρκιν 40 (10), Μπεμπουά 3 (1), Σίνγκλετον 3, Μπαλμπέι, Σανλί, Μοερμάν 5, Πλάις 13, Μίτσιτς 12 (2), Άντερσον 4, Πέτερς, Ντάνστον 11, Σιμόν

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ρότσεστι 3 (1), Μπάλντγουιν 8 (1), Πολ 7 (2), Μπάικς 11 (2), Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 8 (2), Ρούμπιτ 4, Έλις 14, ΜακΚίσικ 5 (1)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης