Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Κεστούτις Κεμζούρα για πρώτη φορά σε ρόλο πρώτου προπονητή έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και συνέτριψαν τη Βαλένθια στο ΣΕΦ με σκορ 89-63. Παράλληλα, έδειξαν να έχουν αφήσει πίσω τους το κακό ξεκίνημα και την ήττα από την Βιλερμπάν στη Γαλλία.

Ο Σπανούλης πρωταγωνίστησε στην επίθεση των Πειραιωτών με 17 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ «σκέπασε» τα καλάθια, ολοκληρώνοντας με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (17) και ριμπάουντ (14) και σημειώνοντας προσωπικό ρεκόρ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με 8 επιθετικά ριμπάουντ. Παράλληλα, oι Πρίντεζης, Κουζμίνσκας, Παπανικολάου, Πάντερ σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους Ισπανούς η αποψινή ήταν η δεύτερη ήττα σε ισάριθμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Στους 4 πόντους κράτησαν τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς οι ψηλοί του Ολυμπιακού και μόνοι οι Τζόρνταν Λόιντ και Μπροκ Μότουμ ήταν διψήφιοι από την ισπανική ομάδα που έδειξε μία πολύ κακή εικόνα στο παρκέ.  

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο παρκέ και αιφνιδίασε τη Βαλένθια με αποτέλεσμα να προηγηθεί 11-0. Τέσσερις πόντους με ισάριθμα καρφώματα πέτυχε ο Μιλουτίνοφ, ενώ το τρίποντο του Σπανούλη πλαισίωσαν οι πόντοι των Πολ και Πρίντεζη. Η Βαλένθια ολοκλήρωσε την περίοδο με 22 πόντους έχοντας 5/9 στα τρίποντα και 3/6 στα δίποντα με τους Πειραιώτες να έχουν περιορίσει τον Ντούμπλιεβιτς, αλλά να αναζητούν τις λύσεις στην περιφερειακή άμυνα.

Το 11-0 έγινε 13-9 με τρίποντα των Λόιντ (2) και Μότουμ, ενώ ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις με τους Μιλουτίνοφ, Σπανούλη και Κουζμίνσκας. Ο Σάστρε με νέο τρίποντο μείωσε 24-20 για τους Ισπανούς. Πάντερ και Κουζμίνσκας σκόραραν για το 29-20, ενώ με δύο βολές του πρώτου το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 31-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα τρίποντα της Βαλένθια κόπηκαν με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κυριαρχήσει απόλυτα στο παρκέ. Οι Πειραιώτες περιόρισαν τους Ισπανούς στους 8 πόντους και σκοράροντας 18 στην επίθεση οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 24 (54-30). Στο ξεκίνημα της περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί 8-0 με καλάθι του Κουζμίνσκας και πέντε πόντους του Παπανικολάου, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο του Ολυμπιακού που σκόραρε συνεχώς, έπαιρνε επιθετικά ριμπάουντ και έκλεβε μπάλες. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Παπανικολάου στο τέλος της επίθεσης, μετά την έξτρα πάσα του Πρίντεζη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς σκορ για περίπου δυόμιση λεπτά, με τη Βαλένθια να βρίσκει γκολ-φάουλ από την προσπάθεια του Βίβες πάνω στον Σπανούλη. Μετά από σχεδόν τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο ο Παπανικολάου σημείωσε το τρίτο του τρίποντο στο ματς (57-33), με τον Πρίντεζη να νικάει κατά κράτος στη συνέχεια την άμυνα των Ισπανών και να φέρνει το ματς στο 62-35. Πάντερ και Κουζμίνσκας ανέβασαν το σκορ στο 66-40 και από εκεί ο Σπανούλης ανέλαβε δράση, καθώς με προσωπικές επιλογές διαμόρφωσε το 72-44 στο 30’. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο εδραίωσε τη νίκη του και με επί μέρους σκορ 18-14 κεφαλαιοποίησε την εκπληκτική απόδοση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο πρώτο δίλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά στους 33 πόντους (77-44) και ο Σπανούλης πέρασε στον πάγκο. Το ματς είχε κριθεί και έτσι ο Κεμζούρα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες. Η Βαλένθια μείωσε σε 79-55, όμως ο Μπόλντγουιν που ήταν αρνητικός σκόραρε για το 86-57, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 89-63.

Τα δεκάλεπτα: 31-22, 54-30, 72-44, 89-63.

Ολυμπιακός (Κεστούτις Κεμζούρα): Πάντερ 11 (2), Μπόλντγουιν 4, Πολ 2, Κόνιαρης, Σπανούλης 17 (3), Μιλουτίνοβ 17 (14 ριμπάουντ), Βεζένκοβ, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 12 (3), Κουζμίνσκας 13 (1), Ρούμπιτ.

Βαλένθια (Χάουμε Πονσαρνάου): Κολόμ 5 (1), Μαρίνκοβιτς 3 (1), Λόιντ 12 (3), Εντούρ 8, Αμπάλντε 2, Βαν Ρόσομ 3 (1), Τόμπεϊ 6, Μότουμ 11 (1), Ντούμπλιεβιτς 4, Βίβες 5, Σάστρε 3 (1), Ντόορνεκαμπ 1.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης