Στην Αθήνα αφίχθησαν το απόγευμα της Δευτέρας τόσο ο Αμερικανός μπομπέρ του Παναθηναϊκού, Τζίμι Φριντέτ όσο και ο 25χρονος σέντερ, Τζέικομπ Ουάιλι, προκειμένου αμφότεροι να ενσωματωθούν στην προετοιμασία των πρωταθλητών.

Ο πρώην NBAer στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την άφιξή του στη χώρα μας εμφανίστηκε ανυπόμονος να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στους «πράσινους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα αποκάλυψε πως το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για εκείνον κρατάει εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Φριντέτ

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να με αποκτήσει εδώ και χρόνια. Αποφάσισα πως αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να έρθω. Είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα. Θα είμαι σε μία μεγάλη ομάδα και με καλό προπονητικό επιτελείο. Ελπίζω να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Φριντέρ και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω να κάνουμε καλή ομάδα. Ξέρω ότι είναι “τρελή” η ατμόσφαιρα στο γήπεδο με τους πιο “καυτούς” οπαδούς στην Ευρώπη. Ελπίζω να κάνουμε μία καλή χρονιά».

Όσον αφορά στην προσαρμογή του στην Ευρώπη, είπε: «Δεν έχω παίξει στην Ευρώπη. Θέλω να είμαι καλός παίκτης και καλός συμπαίκτης. Θέλω να είμαι επιθετικός. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τις νίκες. Πάντα μου άρεσε το σκοράρισμα.

Αλλά, από την άλλη θέλω να προσπαθήσω και στην άμυνα και θέλω να είμαι νικητής και ηγέτης. Ανυπομονώ να κάνω προπονήσεις κάθε μέρα και να φέρω το πνεύμα νικητή στην ομάδα. Το Final 4 της Ευρωλίγκας είναι στόχος για όλες τις ομάδες. Πρέπει να δουλέψουμε και βήμα βήμα να δούμε τι θα κάνουμε».   

Ο Ουάιλι

Από την πλευρά του ο Τζέικομπ Ουάιλι δήλωσε ενθουσιασμένος και «διψασμένος» για τίτλους. Θυμήθηκε δε πως το ντεμπούτο του στη Euroleague, ως παίκτης της Γκραν Κανάρια, ήταν απέναντι στη νέα ομάδα του, τον Παναθηναϊκό.

«Ποτέ δεν είχα παίξει για μια ομάδα με τόσους τίτλους, τεράστια ιστορία και παράδοση όπως ο Παναθηναϊκός. Οι οπαδοί έχουν υπερηφάνεια για την ομάδα, είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι μια νέα εμπειρία για εμένα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τη ζήσω» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός σέντερ.

Σειρά στον «χορό» των αφίξεων παίρνουν οι Ράις και Μπράουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης