Το 28ο πέναλτι στην καριέρα του στην Primera Division πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη χθεσινή νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 απέναντι στη Θέλτα. Ο Πορτογάλος ισοφάρισε την επίδοση του Μίτσελ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα στην ιστορία των «μερένχες».

– Μόνο ο Ούγκο Σάντσες έχει πετύχει περισσότερα πέναλτι (35) για την Ρεάλ Μαδρίτης στο ισπανικό πρωτάθλημα.

– Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνέχισε το σερί σκοραρίσματος απέναντι σε όποια της Primera Division έχουν αντιμετωπίσει οι «μερένχες». Αυτή την στιγμή, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει γκολ κόντρα σε 31 διαφορετικές ομάδες του πρωταθλήματος. Από την πλευρά του, ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει απέναντι σε 30 διαφορετικές ομάδες.

– Ο Ρονάλντο βρίσκεται μόλις δύο γκολ μακριά για να «πιάσει» – στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης – τον Μπουτραγκένιο (122) και τρία τον Πίρι (123).

– Ο Ραούλ βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα, έχοντας πετύχει 228 τέρματα στο ισπανικό πρωτάθλημα για την «βασίλισσα».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης