Της Ελένης Δρίβα

Με την τρέχουσα γενιά κονσολών να φτάνει σιγά, σιγά στο τέλος της, η Microsoft αποφάσισε να γίνει το θέμα των ημερών, αποκαλύπτοντας με κάθε επισημότητα τα επόμενα της βήματα στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών κατά τη διάρκεια των The Game Awards 2019.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κολοσσός της τεχνολογίας ανακοίνωσε χθες πως το επόμενο Xbox, γνωστό έως πρότινος ως Project Scarlett, θα είναι το Xbox Series X. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, πρόκειται για τη γρηγορότερη και πιο ισχυρή κονσόλα που έχει δημιουργήσει ποτέ, αφού το Xbox Series X είναι τέσσερις φορές ισχυρότερο από το Xbox One X, ενώ συγχρόνως είναι πιο ήσυχο και αποδοτικό.

Ιδιαίτερη εντύπωση (και μερικές αντιδράσεις) προκάλεσε ο σχεδιασμός της κονσόλας που θυμίζει πύργο επιτραπέζιου υπολογιστή και θα επιτρέπει τόσο την οριζόντια, όσο και κάθετη τοποθέτηση.
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, μαζί με την ίδια την κονσόλα, αποκαλύφθηκε και το νέο χειριστήριο, το οποίο φέρει ελάχιστες, αλλά ουσιώδεις διαφορές από αυτό του Xbox One. Χαρακτηριστικά, το νέο controller θα έχει εξειδικευμένο share button, αλλαγές στο μέγεθος (δεν διευκρινίστηκε αν θα είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο) και βελτιωμένο d-pad (σταυρό), που μοιάζει πλέον με αυτό των Elite controllers.
 

Τεχνικά, η κονσόλα θα στοχεύει κυρίως σε 4K ανάλυση και 60 καρέ το δευτερόλεπτο, με δυνατότητα έως και 120fps, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα Variable Refresh Rate (VRR), ενώ η ανάλυση θεωρητικά μπορεί να φτάσει και 8K. Το σύστημα θα έχει επεξεργαστή και κάρτα γραφικών σε ένα τσιπ, ειδικά σχεδιασμένο για την κονσόλα, που θα αξιοποιεί τις και επόμενης γενιάς RDNA και Zen 2 αρχιτεκτονικές της AMD.
 

Το Xbox Series X θα προσφέρει hardware accelerated ray-tracing, θα υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία της Microsoft Variable Rate Shading (VRS) και θα έχει επόμενης γενιάς SSD. Η εταιρεία θέλει επίσης να μειώσει και το latency, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως το Auto Low Latency Mode (ALLM) και το νέο Dynamic Latency Input (DLI).
 

H νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει τις προηγούμενες τέσσερις γενιές Xbox παιχνιδιών, το Xbox Game Pass, τα υπάρχοντα Xbox One περιφερειακά και τα υπάρχοντα Achievements και game saves των παικτών.

 

 

Σημ.: Οι σκηνές που φαίνονται στο trailer αποτελούν in-game graphics.

Τέλος, ανακοινώθηκε και η συνέχεια του παιχνιδιού της Ninja Theory, Senua’s Saga: Hellblade II, που αποτελεί τον δεύτερο επιβεβαιωμένο τίτλο, μετά το Halo Infinite, που αναπτύσσεται για τα συστήματα νέας γενιάς της Microsoft.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης