Η πιο πρόσφατη προσθήκη στις λειτουργίες του Google Search για κινητά είναι η εύρεση του τραγουδιού που ψάχνετε. “Ποιο είναι αυτό το τραγούδι;”, μπορείτε να ρωτήσετε την Google Assistant (στα Αγγλικά πάντα, αφού ακόμη δεν διατίθεται λειτουργία στα Ελληνικά) και η Ψηφιακή βοηθός θα περιμένει μετά από εσάς είτε να το τραγουδίσετε, είτε να το σφυρίξετε, είτε να το μουρμουρίσετε.
 

Μπορείτε να φαλτσάρετε, να μην θυμάστε τα λόγια ή ακόμα και να σιγοτραγουδήσετε μόνο μελωδίες από ορχηστρικό μέρος κι η Google θα βάλει τα δυνατά της να σας δώσει πιθανά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα θα σας παρουσιάσει τα τραγούδια με σειρά φθήνουσας πιθανότητας, παρουσιάζοντας το ποσοστό, στο οποίο ταιριάζει αυτό που δώσατε με το τραγούδι που σας εμφανίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η Google χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να μετατρέψει τον ήχο που θα δώσετε σε μια αλληλουχία που θα ταιριάξει με μελωδίες τραγουδιών και θα βρει αυτήν που ταιριάζει περισσότερο. Το μοντέλο δοκιμάστηκε με πολλές πηγές με ανθρώπους που τραγουδούσαν, σφύριζαν και μουρμούριζαν μαζί με τις αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Google Search για Android και iOS.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης