Οι ποδηλάτες έχουν πλέον στη διάθεσή τους ακόμη έναν τρόπο για να τους προσέχουν οι οδηγοί στον δρόμο. Πλέον μπορούν να φορούν ένα κράνος, το οποίο στο πίσω μέρος δείχνει προς τα πού σκοπεύουν να στρίψουν.

Η Apple ξεκίνησε την πώληση του κράνους “Lumos Matrix”, το οποίο έρχεται σε δύο χρώματα: λευκό και μαύρο και κοστίζει 249,95 δολάρια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το Lumos Matrix καθορίζει εκ νέου της λειτουργίες ενός τέτοιου κράνους για τους σημερινούς ποδηλάτες και αναβάτες ηλεκτρικών σκούτερ”, αναφέρει ο CEO της κατασκευάστριας, Eu-wen Ding. “Ο σχεδιασμός έχει σκοπό τη λύση των ανθρωπίνων προβλημάτων”, αναφέρει ο Ding. “Τα πιο παραδοσιακά ερωτήματα ψάχνουν να βρουν πώς θα κάνουν τα κράνη πιο αεροδυναμικά ή πιο ελαφριά. Εμείς ρωτάμε κάτι άλλο: πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα κράνος που διαθέτει αρκετά φώτα, ώστε να μπορούν να το αναγνωρίσουν οι οδηγοί από μακριά;”

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μαζί με το πολύ δυνατό μπροστινό φως, το κράνος διαθέτει ένα LED πάνελ με 7×11 κουκκίδες στο πίσω μέρος, που προβάλλει κινούμενα σήματα στο πίσω μέρος, ώστε να ενημερώνει τους οδηγούς εγκαίρως για τις προθέσεις του χρήστη, τόσο για τις στροφες, όσο και για το φρενάρισμα.

Οι ποδηλάτες μπορούν να ενεργοποιήσουν τα φώτα με ένα απλό touchpad που μπορεί να “κουμπώσει” στην μπάρα του ποδηλάτου ή μια εφαρμογή στο Apple Watch που αναγνωρίζει αυτόματα τις κινήσεις των χεριών. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν τη φωτεινότητα και τη συχνότητα που θα αναβοσβήνουν τα φώτα, αλλά και να ορίσουν την κίνηση με την οποία θέλουν να εμφανίζονται αυτά (animation) στο πίσω μέρος του κράνους.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες, στους δρόμους των ΗΠΑ κυκλοφορούν πάνω από 800.000 ποδηλάτες καθημερινά και εκτελούν πάνω από 84 εκατ. διαδρομές ετησίως.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης