H Sony ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, Bungie, προς 3,6 δισ. δολάρια.
 

Το πρώτο πράγμα που αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Jim Ryan, Προέδρου και CEO της Sony Interactive Entertainment, στο PlayStation Blog είναι ότι η Bungie θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της, το οποίο σημαίνει ότι και πάλι θα μπορεί να κάνει publish κάποιον τίτλο εάν το επιλέξει, αλλά και να κυκλοφορήσει παιχνίδια σε άλλες πλατφόρμες, εκτός του PlayStation, το οποίο μάλιστα φαίνεται να ήταν προαπαιτούμενο για τη συμφωνία.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την Bungie διατηρήσαμε μια ισχυρή συνεργασία που ξεκίνησε με τη σύλληψη του Destiny και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που τους καλωσορίζουμε επίσημα στην οικογένεια του PlayStation», αναφέρει ο Jim Ryan.

Σε δική της ανάρτηση, η Bungie ανέφερε πως η συμφωνία δεν θα επηρεάσει το δημιουργικό πλάνο του Destiny, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας ιστορίας (έως το 2024) και ότι το επικείμενο expansion, The Witch Queen, δεν θα έγκειται σε κάποια συμφωνία αποκλειστικότητας. Λειτουργίες του Destiny 2, όπως η δυνατότητα για μεταφορά του save ανάμεσα στις πλατφόρμες, δυνατότητα online παιχνιδιού ανάμεσα σε διαφορετικές και πάλι πλατφόρμες, αλλά και τα συνοδευτικά apps δεν θα επηρεαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bungie έλαβε 100 εκατ. επιχορήγηση το 2018 από την Netease (publisher) και καταχώρησε το όνομα “Matter” για κάποιο επερχόμενο project της, ενώ έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον ένα νέο franchise μέχρι το 2025.
 

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έρχεται να κλείσει έναν μήνα από μεγάλες αλλαγές στη βιομηχανία των παιχνιδιών, μετά την εξαγορά της Zynga από την Take-Two έναντι 12,7 δισ. δολαρίων, αλλά φυσικά και την εξαγορά της Activision από τη Microsoft προς 68,7 δισ. δολάρια.

Αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν φήμες για εξαγορά της Bungie από τη Microsoft, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Bungie είναι η δημιουργός του Halo, του πρώτου blockbuster για το Xbox. Έπειτα από τα πρώτα τρία παιχνίδια, η Bungie έφυγε από την Microsoft με τον όρο να δημιουργήσει ακόμη δυο τίτλους Halo (Halo 3: ODST, Halo: Reach) και σύναψε 10ετή συμφωνία με την Activision, της οποίας το αποτέλεσμα ήταν το Destiny. Πριν 2 χρόνια, το 2019, η Bungie ανακοίνωσε ότι πήρε η ίδια τα δικαιώματα για το Destiny από την Activision.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης