Και η Xiaomi στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021, 19:21
Και η Xiaomi στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

H κυβέρνηση Τραμπ όρισε και τη Xiaomi ως «κινεζική στρατιωτική εταιρεία», το οποίο σημαίνει ότι θα προστεθεί στη "μαύρη λίστα" με τις εταιρείες, που θεωρούνται επικίνδυνες για την ασφάλεια των ΗΠΑ.


Το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ απαγορεύει σε αμερικανικές επενδυτικές και εταιρείες ασφαλείας να συνεργαστούν με τις "κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες". Το ίδιο το διάταγμα ανέφερε ότι η Κίνα εκμεταλλεύεται τους αμερικανούς επενδυτές για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών της στοιχείων.Η Xiaomi μόλις πρόσφατα πέρασε στη θέση νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης στις πωλήσεις smartphone και δίνοντάς της τον απαραίτητο χαρακτηρισμό για να προστεθεί στην περιβόητη λίστα, η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να αναγκάσει του αμερικανούς επενδυτές και συνεργάτες να απεμπλακούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.


Η Huawei βρίσκεται στην ίδια λίστα. Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το πώς θα διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση του Μπάιντεν αυτήν την κατάσταση και αν θα χαλαρώσουν οι πιέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021, 19:21