Η Sony Mobile θα χάσει την ανεξαρτησία της, αλλά πρόκειται για θετική εξέλιξη. Το τμήμα της κινητής θα συνδυαστεί με αυτό των τηλεοράσεων, του ήχου και της κάμερας σε μια ενιαία μονάδα που θα ονομάζεται “Electronic Products and Solutions”.

Η εταιρεία θα αυξήσει το επίπεδο της συνεργασίας ανάμεσα στα διάφορα τμήματά της ηλεκτρονικών. Η σειρά Xperia ήδη δανείζεται πολλά στοιχεία από τα τμήματα των τηλεοράσεων και της κάμερας, κάτι που βλέπουμε ειδικά στη νέα ναυαρχίδα της, το Xperia 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sony θα συνεχίσει να κοινοποιεί τα αποτελέσματα των Xperia smartphones, παρά τις ανησυχίες ότι η παραπάνω κίνηση γίνεται για κάλυψη των μειωμένων εσόδων του τμήματος κινητής.

Η Sony Mobile το 2017 έφτασε τα 13.5 εκατ. σε πωλήσεις, ενώ η πρόβλεψη για το 2018 ήταν στα 7 εκατομμύρια. Τον τελευταίο χρόνο, οι οικονομικές απώλειες έφτασαν τα 913 εκατ. δολάρια. Συγκριτικά, τα τμήματα της τηλεόρασης και του ήχου έφεραν 714 εκατ. δολάρια κέρδος, ενώ οι κάμερες έφτασαν τα 804 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τμήμα της κινητής προσπαθούσε εδώ και καιρό να μειώσει τα κόστη της με στόχο τη μείωση των εξόδων κατά 50%. Η εταιρεία πιστεύει ότι τα Xperia smartphones θα μπορούσαν να αρχίσουν να φέρνουν έσοδα από το 2021, το νωρίτερο.

Συγκεκριμένα, εργάζονται αυτήν τη στιγμή στη 5G συνδεσιμότητα, όχι μόνο σε κινητά, αλλά και σε άλλα προϊόντα. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Kaz Hirai (ο οποίος μόλις ανακοίνωσε και την αποχώρησή του από την εταιρεία), είχε αναφέρει ότι η διατήρηση της κινητής είναι στρατηγικής σημασίας, ώστε να επωφεληθούν κι άλλα προϊόντα της εταιρείας από το know-how.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης