Το πιο επίκαιρο θέμα στις μέρες μας είναι ο κορωνοιός και η επίπτωση που έχει στις ζωές όλων, στις επιχειρήσεις, στην οικονομία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν ήδη ξεκινήσει και βλέπουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα καθώς πολλοί υπάλληλοι έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω της αναστολής εργασίας με κρατική απόφαση ενώ σε άλλους έχει επιβληθεί η απομακρυσμένη εργασία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιλογή του να επιτρέπεται στους υπαλλήλους να δουλεύουν από το σπίτι είναι κάτι το οποίο έχει διαπραγματευτεί πάρα πολύ και φαίνεται να μην υπάρχει ακόμα κατάλληλη απόφαση. Στην πραγματικότητα, εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης και ποια θεωρεί ο εργοδότης κατάλληλη μέθοδο εργασίας.
Σαφώς, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην απομακρυσμένη εργασία. Είναι η απομακρυσμένη εργασία κάτι που θα μπορούσε η επιχείρηση να ενσωματώσει στην τρέχουσα υγειονομική κρίση;

Τα πλεονεκτήματα της απομακρυσμένης εργασίας

Για κάθε επιχείρηση που ήδη επιτρέπει την απομακρυσμένη εργασία, επίσης γνωστή ως τηλεργασία, τα πλεονεκτήματα είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

•    Αποφυγή μακρινών μετακινήσεων
•    Εξοικονόμηση χρημάτων στα καύσιμα ή στα εισιτήρια των ΜΜΜ  
•    Πιο ήρεμο και χωρίς περισπασμούς περιβάλλον  
•    Καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής  

Με τη συνεργασία της σωστής τεχνολογίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι με τους πελάτες και τους συναδέλφους τους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους, αυξάνοντας την επικοινωνία και υποστηρίζοντας τις επιχειρηματικές αποφάσεις και την ανάπτυξή τους.

Σε αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις, μπορεί ο εργαζόμενος να χρησιμοποιήσει το λογισμικό TeamViewer για να αποκτήσει πρόσβαση εξ αποστάσεως στον υπολογιστή της εργασίας του και σε οποιαδήποτε αρχεία στο δίκτυο της επιχείρησης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει όλα τα σημαντικά έγγραφα που χρειάζεται ακόμη και όταν εργάζεται από το σπίτι. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να κάθεται ο εργαζόμενος μπροστά από τον υπολογιστή της εργασίας του μέσα στο κτίριο της εταιρείας.

Το λογισμικό της TeamViewer επιτρέπει επίσης τη συμβατότητα μεταξύ των πλατφορμών και έχει κορυφαία μέτρα ασφαλείας. Να έχετε κατά νου ότι η μεγαλύτερη ανάγκη στην απομακρυσμένη εργασία, είναι η ικανότητα του να συνεργάζεται ο υπάλληλος με συναδέλφους και επιχειρηματικούς συνεργάτες, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Το πρόγραμμα της TeamViewer για τις συναντήσεις – TeamViewer blizz μπορεί να το κάνει πιθανό.

Με το TeamViewer blizz, το μόνο που πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος είναι να βάλει το ID της συνάντησης και να συμμετέχει στο meeting. Κατασκευασμένο με την ασφάλεια της TeamViewer, προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο συνεργασίας, ακόμη και μέσω κινητών συσκευών, διευκολύνοντας την συμμετοχή σε συναντήσεις και συνεργασίες από το σπίτι ή το εξωτερικό.

Αξίζει να εξετάσουμε τα οφέλη της τηλεργασίας για τις εταιρείες, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μελέτες σχετικά με την απομακρυσμένη εργασία, παρουσιάζοντας πολλά οφέλη. Οι περισσότερες αναφορές υποδεικνύουν ότι η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη παραγωγικότητα, αύξηση της διατήρησης των εργαζομένων, μείωση των ημερών ασθενείας (συμπεριλαμβανομένων της ψυχικής υγείας), μείωση του κόστους των επιχειρήσεων, ευρύτερη δεξαμενή ταλέντων και πολλά άλλα.

 

Πώς να κάνεις την απομακρυσμένη εργασία παραγωγική
 

Δεν πρόκειται πάντοτε για τα οφέλη της τηλεργασίας για τους υπαλλήλους, ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα.

•    Δυσκολία στη δημιουργία σχέσεων με τους συνεργάτες και τη διοίκηση  
•    Έλλειψη αισθήματος ότι αποσυμπιέζεται από τη δουλειά φεύγοντας από το γραφείο  
•    Δυσκολία στην εύρεση κινήτρων όταν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα  
•    Πειρασμός του να βρίσκεται στα social media, να δει τηλεόραση ή κάτι άλλο να του αποσπάσει την προσοχή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα οφέλη από την τηλεργασία εξουδετερώνουν τα μειονεκτήματα, καθώς είναι απίστευτα εύκολο να κατεβάσετε το TeamViewer σε οποιαδήποτε συσκευή και να εργαστείτε από το σπίτι. Ακόμα, ως εταιρεία, αξίζει να δείτε την απομακρυσμένη εργασία ως κάτι που θα καθιερωθεί στο μέλλον. Στην τρέχουσα πανδημία σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν την τάση να αφήνουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, ώστε να μην υπάρχει απόλυτη στασιμότητα στην παραγωγή. Παρακάτω μερικοί τρόποι μέσω των οποίων οι εργαζόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν ότι είναι παραγωγικοί, ενώ εργάζονται από το σπίτι.
 

Το κλειδί είναι να έχεις την κατάλληλη τεχνολογία

Το πρώτο βήμα για κάθε επιχείρηση είναι να δημιουργήσει ένα γρήγορο και παραγωγικό εργατικό δυναμικό, να καθορίσει ποια εργαλεία και λύσεις απομακρυσμένης εργασίας μπορεί να του διαθέσει και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις ζωντανές.

Η TeamViewer απευθύνεται σε αυτούς που ψάχνουν μια λύση home-office σε επίπεδο τιμής για μικρές επιχειρήσεις και άτομα που με το προϊόν της απομακρυσμένης πρόσβασης (Remote Access) ή για μεγαλύτερες επιχειρήσεις με την λύση Enterprise Teamviewer Tensor.

Χάρη στη λύση της online συνεργασίας TeamViewer blizz, είναι δυνατή η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναντήσεων, τηλεδιασκέψεων και τηλεδιασκέψεων με κοινή χρήση οθόνης μέχρι 300 συμμετεχόντων. Το online προϊόν blizz για online συναντήσεις με τηλέφωνο ή βίντεο καθώς και η κοινή χρήση οθόνης μέχρι 5 συμμετέχοντες είναι δωρεάν για ιδιωτική χρήση.

Το TeamViewer IoT, το προϊόν για τηλεχειρισμό συσκευών IoT, όπως τα μηχανήματα παραγωγής, και το λογισμικό προϊόντων TeamViewer AR pilot βοηθούν στην αποφυγή περιττών ταξιδιών διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια των εργαζομένων και την επιχειρηματική τους σεε λειτουργία.

Μένουμε ασφαλείς  
 

Όταν τεχνολογικά είστε έτοιμοι, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ασφάλεια. Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορεί να κάνει το εργατικό σας δυναμικό για να κρατήσει τον εαυτό του και την εταιρεία ασφαλή από παραβιάσεις ασφαλείας και χάκερς:

•    Ανάθεση των δεδομένα σας σε έμπιστους ανθρώπους
Αντιμετωπίστε τα δεδομένα σας με την ίδια επαγρύπνηση που θα αντιμετωπίζατε τα κλειδιά του σπιτιού σας. Μην αποκαλύπτετε τους κωδικούς πρόσβασης σε ξένους, ανεξάρτητα από το πόσο πειστικοί είναι.
•    Ενθαρρύνετε το κλίμα εμπιστοσύνης
Εκτός από την παροχή συνεχούς κατάρτισης για την εκπαίδευση των εργαζομένων σε νέες τεχνολογίες, οι ομάδες διαχείρισης πρέπει επίσης να δημιουργούν μια υποστηρικτική κουλτούρα όπου οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα να συζητούν εμπειρίες και λάθη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ενθαρρύνονται να μιλούν όταν κάτι πάει στραβά, χωρίς τον φόβο της αποζημίωσης, προκειμένου να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα.
 

Η TeamViewer δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να προστατεύουν τους υπαλλήλους τους και να κρατούν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης