Μια ομάδα από χάκερς, με την ονομασία Dark Overlord, απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν κλεμμένα έγγραφα που αφορούν στις επιθέσεις της “11ης Σεπτεμβρίου” στις ΗΠΑ. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι θα είναι μία από τις πιο σημαντικές διαρροές στην ιστορία, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για λύτερα.

Η ίδια ομάδα είχε διαρρεύσει μια ολόκληρη σεζόν της σειράς “Orange is the New Black” του Netflix, προτού κυκλοφορήσει και είχαν διαπράξει μια κυβερνοεπίθεση σε μια κλινική πλαστικής στο Λονδίνο. Αυτήν τη φορά, οι Dark Overlord απειλούν να δημοσιεύσουν τα έγγραφα για την “11η Σεπτεμβρίου”, που έχουν στη διάθεσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρίζονται ότι τα έγγραφα αποτελούν “την αλήθεια” για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όμως δεν έχουν παραδώσει αρκετές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των αρχείων. Η ομάδα θα ανεβάσει προς πώληση για μικρό χρονικό διάστημα τα έγγραφα και έχει επικοινωνήσει τόσο με τρομοκρατικές ομάδες, όσο και με κυβερνήσεις της Κίνας και της Ρωσίας.

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα ανέφερε τα εξής: “Αυτό που θα δημοσιοποιήσουμε είναι η αλήθεια. Η αλήθεια για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα περιστατικά στην πιο πρόσφατη ιστορία της ανθρωπότητας, που έχει καλυφθεί από ένα πέπλο μυστηρίου, χωρίς πολλές απαντήσεις. Προσφέρουμε στον κόσμο, αποκλειστικά από εμάς, την αλήθεια.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Απρίλιο του 2018, η διεθνής ασφαλιστική εταιρεία Hiscox είχε χακαριστεί. Η ομάδα Dark Overlord ανέλαβε την ευθύνη και ανέφερε ότι μέσω αυτής της διείσδυσης κατάφεραν να αποκτήσουν περισσότερα από 18.000 αποκλειστικά έγγραφα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης