Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός στον Ερυθρό Σταυρό – Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 17:57
Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός στον Ερυθρό Σταυρό – Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί

Θετικός στη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το Ακτινολογικό Τμήμα και σε κατ’ οίκον απομόνωση 20 άτομα από το από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συνολικός αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται σε καραντίνα στα νοσοκομεία όλης της χώρας ανέρχεται στους 200, ενώ 16 άτομα νοσούν.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι σε καραντίνα επτά ημερών τέθηκαν 21 υγειονομικοί υπάλληλοι στην Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς ένας γιατρός βρέθηκε θετικός στον ϊό. Ειδικότερα, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς και η κλινική έκλεισε για απολύμανση.

Συναγερμός σήμανε σήμερα και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου γιατρός βρέθηκε θετικός στο νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μεσσηνία.

Συνολικά 200 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν τεθεί σε καραντίνα και 16 νοσούν από τον νέο κορωνοϊό.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 18:00