Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός εμβολιασμένων που κατέληξαν από Covid

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, 12:14
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός εμβολιασμένων που κατέληξαν από Covid

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα από την ανάγνωση των επίσημων στοιχείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων που καλύπτει 22 Νοσοκομεία.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τους αριθμούς νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και τέλος των νεκρών από Covid-19.

Τα επίσημα στοιχεία που μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα συμβουλευθεί στον σύνδεσμο https://www.2dype.gov.gr/dimosia-ygeia/item/2021-10-05-stoixeia-covid-19-nosokomeia-2-ype, δείχνουν πως ο αριθμός των νεκρών εμβολιασμένων αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό το τελευταίο διάστημα και μάλιστα σε σχέση με τις μετρήσεις από τα μέσα φθινοπώρου.

Συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από τις καρτέλες, οι οποίες καταγράφουν σε καθημερινή βάση τους αριθμούς νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και νεκρών από Covid-19 στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, για το διάστημα 5 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου η εικόνα είχε ως εξής:

Σύνολο νεκρών: 95

Σύνολο ανεμβολίαστων νεκρών: 73

Σύνολο εμβολιασμένων νεκρών: 22

Ποσοστιαία σχέση νεκρών ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων 71% προς 29%.

Όμως η εικόνα αλλάζει άρδην αν κοιτάξουμε τα στοιχεία στο διάστημα 9 Νοεμβρίου με 9 Δεκεμβρίου 2021:

Σύνολο νεκρών: 372

Σύνολο ανεμβολίαστων νεκρών: 224

Σύνολο εμβολιασμένων νεκρών: 148

Η ποσοστιαία αναγωγή ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων νεκρών είναι της τάξης 60% με 40%.

Βλέπουμε δηλαδή πώς η γενική εικόνα στην περιοχή που καλύπτεται από την 2η ΥΠΕ καταδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία πώς το ποσοστό των νεκρών ασθενών από Covid μεταξύ 9ης Νοεμβρίου και 9ης Δεκεμβρίου αυξάνεται από 29% σε 40%. Μία αύξηση που είναι πραγματικά δυσεξήγητη αν κάποιος παρακολουθήσει με προσοχή την κυρίαρχη (κυβερνητική – επίσημη) επιχειρηματολογία.

Ένα πρώτο και ασφαλές συμπέρασμα είναι πώς κατά την κορύφωση του τρέχοντος κύματος της Πανδημίας στην Ελλάδα και ενώ αυξάνονται τα περιστατικά αλλά δυστυχώς και ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, ο αριθμός των εμβολιασμένων ασθενών που καταλήγουν αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό από εκείνον των ανεμβολίαστων ασθενών που καταλήγουν από Covid 19. Αντιθέτως η αναλογία αυτή ήταν αισθητά μικρότερη στα μέσα του φθινοπώρου . Όταν δηλαδή το τρέχον κύμα της Πανδημίας δεν είχε ακόμη ενσκήψει με όλη την σφοδρότητα του.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Λοιμωξιολόγος και Επίκουρος Καθηγητής στο ΕΚΠΑ μίλησε στη «Ζούγκλα» και σχολίασε τα στοιχεία που προκύπτουν από τα αρχεία της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων που έθεσε υπ’ όψιν του το zougla.gr.

Παρακολουθείστε τις δηλώσεις του:

 

Η «Ζούγκλα» όμως μίλησε και με τον Κωνσταντίνο Φαρσαλινό, ερευνητή, ιατρό και συνεργάτη του Πανεπιστημίου Πατρών και Δυτικής Αττικής, ο οποίος ερωτήθηκε και αυτός επί των στοιχείων που καταγράφονται στην 2η Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Ιονίων Νήσων.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του:

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, 19:46