Με τον όρο μεταμόσχευση μαλλιών ορίζουμε την απλή επέμβαση αλλά και συγχρόνως σύνθετη διαδικασία αναδιανομής της υπάρχουσας τριχοφυΐας του τριχωτού. Η μεταμόσχευση δεν επαναφέρει την αρχική εικόνα των μαλλιών, αλλά, εφόσον ακολουθηθεί η κατάλληλη, για το εκάστοτε περιστατικό, τεχνική, επιτυγχάνεται ικανοποιητική κάλυψη και σημαντική πυκνότητα των αραιωμένων περιοχών.

Όλα αρχίζουν με τη διάγνωση, μια διαδικασία η οποία απαιτεί καταγραφή του ιατρικού ιστορικού, κλινική επισκόπηση, μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού και των μαλλιών και τελικώς τριχοριζόγραμμα. Αφού υπολογιστεί η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, η διάμετρος και οι λοιπές προδιαγραφές της τρίχας καθώς και η ποιοτική της επάρκεια, δημιουργείται εξατομικευμένο πλάνο μεταμόσχευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, η επιτυχία της μεταμόσχευσης μαλλιών κρίνεται από τη φυσικότητα του αποτελέσματος, καθώς τα νέα μαλλιά συνυπάρχουν με τα προϋπάρχοντα και δεν πρέπει να παρατηρείται καμία διαφοροποίηση.
 
Αυτό επιτυγχάνεται με τα τριχοθυλάκια που αφαιρούνται από περιοχές όπου υπάρχει πλεόνασμα τριχοφυΐας (δότρια περιοχή), ως επί το πλείστον η περιοχή στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά του κεφαλιού, και τοποθετούνται σε ελλειμματικές περιοχές (λήπτρια περιοχή).

Οι νέες τρίχες αρχίζουν να εκφύονται έπειτα από 3 μήνες ενώ στους 6 μήνες υπάρχει αισθητή βελτίωση της εμφάνισης. Το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επέρχεται στους 10 μήνες μετά το πέρας της μεταμόσχευσης. Αυτή η αναμονή θεωρείται αναπόφευκτη, εφόσον στην ουσία μεταφυτεύονται τα τριχοθυλάκια και απαιτείται κάποιο εύλογο διάστημα για την ανάπτυξή τους. Άλλωστε, η βαθμιαία ανάπτυξη των μαλλιών συμβάλλει στη σταδιακή και πλήρη εξοικείωση του ατόμου με τη νέα του εικόνα.

Η επιλογή της τεχνικής γίνεται ανάλογα των αναγκών, των χαρακτηριστικών και της συνολικής εκτίμησης των δυνατοτήτων της τρίχας του ενδιαφερομένου. Κατόπιν, φυσικά, της διαμόρφωσης του εξατομικευμένου πλάνου και πραγματοποίησης τριχολογικού ελέγχου από τους ειδικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κλινική μαλλιών Bergmann Kord, που πραγματοποίησε την πρώτη αισθητικά άρτια μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα και συνεχίζει εδώ και 37 χρόνια, εφαρμόζονται οι παρακάτω τεχνικές.

Η τεχνική, γνωστή ως Strip ή FUT, είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος μεταμόσχευσης προκειμένου να διασφαλισθεί σημαντική κάλυψη και πυκνότητα ακόμη και με μία συνεδρία. Συνδυαστικά, πέραν ορισμένων κύκλων θεραπειών κατά της τριχόπτωσης που μπορούν να ακολουθηθούν με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρικού επιτελείου, εφαρμόζεται και η θεραπεία με PRP (Platelet Rich Plasma) που βασίζεται στην αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων και συμβάλλει σημαντικά στο ολοκληρωμένο και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η τεχνική FUE είναι η νεότερη εκ των δύο και μπορεί να διασφαλίσει πιο ακριβή και στοχευμένα αποτελέσματα, καθώς δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοσθεί σε μικρότερες περιοχές όπου παρατηρείται αραίωση. Η FUE κατ’ ουσίαν αναπαράγει τον φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών, αφού πραγματοποιείται με μεμονωμένη εξαγωγή τριχοθυλακίων (σύνολα 1 έως 4 τριχών) από τη Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας (πίσω & πλάγιο τμήμα της κεφαλής) και μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία, η απουσία μετεγχειρητικού οιδήματος καθώς και πλήρης εξατομικευμένη διαδικασία λόγω της φύσης της τεχνικής.

Σε καμία από τις τεχνικές δεν χρησιμοποιούνται τριχοθυλάκια από άλλο δότη, καθότι αναγνωρίζονται ως ξένο σώμα και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Επίσης, θα πρέπει να προέρχονται μόνο από το τριχωτό και όχι από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος, ώστε η μεταμόσχευση να θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένη. Στο πρωτόκολλο αυτό βασίζονται επιτυχημένα εδώ και χρόνια οι ιατροί της Bergmann Kord έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 65.000 μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμμή 800 11 00111 για όλη την Ελλάδα ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kord.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης