Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Πόσο προετοιμασμένοι ήμασταν τελικά για το ενδεχόμενο της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19 και ποια μέτρα λάβαμε προκειμένου να αποσοβήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μεσούσης της τουριστικής περιόδου; Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε το zougla.gr στην αρχή του καλοκαιριού, και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου, σε συνέντευξη με τον συνιδρυτή της ομάδας FLATOD-19, Δημήτρη Βασιλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια μια ομάδα από 12 επιστήμονες -οι 4 Έλληνες και οι υπόλοιποι από το εξωτερικό, από διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες- οι οποίοι διέβλεπαν ότι υπάρχοντα μέτρα σίγουρα δεν αρκούν και «ξορκίζουν» τον εφησυχασμό, ενώ από νωρίς εκπόνησαν κάποια μοντέλα διαχείρισης αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης -ώστε να αποφευχθεί η έξαρση- όσο και της διαχείρισης της κρίσης.

Η επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα χθες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά δυστυχώς δικαιώνουν τους προβληματισμούς της FLATOD-19 που προσπάθησε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από νωρίς, αλλά να προτείνει και λύσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr της 4ης Ιουνίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε εκ νέου με τον Δημήτρη Βασιλείου και είχαμε μια συζήτηση για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, τι ενέργειες έγιναν από την ομάδα του αυτούς τους δύο μήνες και τους… «τοίχους» που συνάντησαν όταν προσπάθησαν να πείσουν τους αρμόδιους ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται.

Ο Δημήτρης Βασιλείου, εκφράζοντας την ομάδα των εμπειρογνωμόνων, επανέρχεται με προτάσεις μέτρων προκειμένου, έστω και τώρα, να διασωθεί η κατάσταση, δηλαδή να αποφευχθεί η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αλλά και να λειτουργήσει ο τουρισμός ταυτόχρονα.

Εάν οι προτάσεις αυτές είχαν εισακουστεί τη στιγμή που έπρεπε, πιθανότατα η κατάσταση τώρα θα ήταν εντελώς διαφορετική και δεν θα βρισκόμασταν προ των πυλών της λήψης πολύ αυστηρών μέτρων λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων…

Δείτε τη συνέντευξη:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης