Ο σύζυγος μιας 60χρονης γυναίκας, η οποία είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα, μολύνθηκε, αφού εκείνη επέστρεψε στο Σικάγο, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές Αρχές σήμερα Πέμπτη.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό θα μπορούσε να φανεί ανησυχητικό» δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, όμως «ο άμεσος κίνδυνος για τους Αμερικανούς είναι μικρός» επισήμανε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μετάδοση μεταξύ συζύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν εξαπλώνεται ευρέως στην κοινότητα, εκτιμάμε ότι ο πληθυσμός δεν διατρέχει κίνδυνο» είπε η Νγκόζι Εζάικε, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στο Ιλινόι, όπου βρίσκεται το Σικάγο.

Η 60χρονη είχε ταξιδέψει στην Γιουχάν και είχε επιστρέψει στο Σικάγο τη 13η Ιανουαρίου. Ο σύζυγός της δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα και κόλλησε από τη σύζυγό του μετά την επιστροφή της.

Οι ΗΠΑ δεν συστήνουν στους πολίτες να φοράνε μάσκες, επανέλαβε η Νάνσι Μεσονιέρ, η διευθύντρια Αναπνευστικών Νόσων στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, οι συστάσεις παραμένουν οι ίδιες με εκείνες των μολυσματικών ασθενειών της εποχής: «Να πλένετε τα χέρια σας, να καλύπτετε το στόμα σας όταν βήχετε, να φροντίζετε τον εαυτό σας» είπε η Μεσονιέρ.

Η γυναίκα παραμένει υπό νοσηλεία και «πάει καλά». Ο σύζυγός της νοσηλεύτηκε πρόσφατα και η κατάσταση της υγείας του είναι «σταθερή», σύμφωνα με την Τζένιφερ Λέιντεν, τη διευθύντρια ιατρικών υπηρεσιών της πολιτείας του Ιλινόι.

Συνολικά, στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού. Εξετάσεις διενεργούνται σε 92 ανθρώπους στη χώρα.

Τα πρώτα πέντε κρούσματα μολύνθηκαν στην Κίνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης