Στην υπογραφή Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας για την προώθηση του «ελληνικού πρωινού» στις τουριστικές μονάδες προχωρούν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής, τοπικοί αγρότες-παραγωγοί και chef. 

«Το “ελληνικό πρωινό” αποτελεί την υλοποίηση της επιθυμίας όλων των εμπλεκομένων, των αγροτών της Χαλκιδικής, των μεταποιητών Χαλκιδικής, των εστιατόρων και chef Χαλκιδικής, των ξενοδόχων Χαλκιδικής και των παρόχων ενοικιαζόμενων ξενώνων στη Χαλκιδική, κυρίως όμως της κοινωνίας της Χαλκιδικής και των φορέων τοπικής ανάπτυξης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Το σύμφωνο ποιότητας θα υπογραφεί στις 13 Μαΐου, στις 10.00, στο ξενοδοχείο Anthemus (Ακτή Ελιά, Νικήτη, Χαλκιδική), κατά τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ Ελιάς όπου και θα γίνει η παρουσίαση του «ελληνικού πρωινού Χαλκιδικής».

 

Η υλοποίηση του προγράμματος «ελληνικό πρωινό» αποτελεί προσπάθεια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο πλαίσιο του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και της σύνδεσης του κλάδου  με τις τοπικές κοινωνίες και τον πρωτογενή τομέα και όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιώργος Τσακίρης (φωτό) «είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική  παράδοση, με στόχο κατά πρώτο λόγο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και, κατά δεύτερο λόγο, να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’Α επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

 

Οργανωτής και υπεύθυνος προώθησης του «ελληνικού πρωινού» και του Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής είναι ο κ. Γεώργιος Πίττας, σε συνεργασία με τον κ. Γρηγόριο Τάσιο, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής.

 

Πηγή: express.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης