Καλοκαίρι του 1979… Στην Ελλάδα φτάνει τότε από τις ΗΠΑ ένας 22χρονος πιτσιρικάς ονόματι, Νικόλαος Γεωργαλής, γνωστός και ως Νίκος Γκάλης.

Είχε ασχοληθεί με το μποξ, ενώ «φλέρταρε» με το αμερικανικό ποδόσφαιρο και το χόκεϊ.
Εντούτοις ήρθε στη χώρα μας, προκειμένου να παίξει μπάσκετ και όπως αποδείχθηκε, έπραξε σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας… Ήταν ο άνθρωπος που έκανε τον Άρη να αποκτήσει το προσωνύμιο «αυτοκράτορας», χάρισε στην Εθνική ομάδα μπάσκετ το πρώτο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στον αλήστου μνήμης τελικό με την ΕΣΣΔ, τον Ιούνιο του 1987 στο ΣΕΦ, βάζοντας παράλληλα την πορτοκαλί μπάλα στην ψυχοσύνθεση, την καθημερινότητα και την κουλτούρα της Ελλάδας.

Τα χρόνια πέρασαν, η καριέρα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα, για να φτάσουμε στην 7η Μαΐου του 2013, όπου στη Θεσσαλονίκη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Αλεξάνδρειο».

Στις 20:00 οι γαλαξίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα τιμήσουν τον «Gangster», για την προσφορά του στο άθλημα, σε ένα παιχνίδι που διοργανώνει η ΚΑΕ Άρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Γκάλης λίγες ώρες πριν γίνει το συγκεκριμένο παιχνίδι, μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr, χαρακτηρίζοντας ως μεγάλη του τιμή το παιχνίδι που θα διοργανωθεί στο «Παλέ Ντε Σπορ».

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί μελλοντικά με τον αγαπημένο του Άρη, προκειμένου «να φτάσει και πάλι η ομάδα μπροστά», όπως επεσήμανε, ενώ μεταξύ άλλων, μίλησε για τις στιγμές της λαμπρής καριέρας του, που ο ίδιος ξεχωρίζει.

Μάλιστα, επειδή ήδη κινούμαστε σε ρυθμό του Final 4 της Euroleague, ο Νίκος Γκάλης δεν αρνήθηκε να αναφερθεί στον Ολυμπιακό, που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση του Λονδίνου, τονίζοντας ότι έχει τα εχέγγυα να κάνει το «repeat».

Διαβάστε επίσης:

Ζωντανός μύθος,
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2013, 14:44

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης