Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ράλι Ακρόπολις δεν είναι απλά ένας αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι ένας αγώνας με παγκόσμιο ενδιαφέρον το οποίο μέχρι… φέτος, βρισκόταν στην ελίτ των κορυφαίων αγώνων του δεύτερου πιο δημοφιλούς σπορ στον πλανήτη. Από το 2014 και μετά από απόφαση της FIA (παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου), το Ακρόπολις δεν θα συμπεριληφθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο της επόμενης χρονιάς (WRC) και άγνωστο παραμένει το πότε και εάν θα ξανασυμπεριληφθεί.

Αντίο… Ράλι Ακρόπολις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εγγυήσεις Σαμαρά δεν έπιασαν τόπο…
Η είδηση δημιούργησε πλήθος συζητήσεων κυρίως από τους δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους οι οποίοι ακόμα και σήμερα αναρωτιούνται τι ήταν αυτό που έφταιξε και η Ελλάδα έμεινε στην… απ’ έξω. Σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή το κυριότερο πρόβλημα ήταν το οικονομικό ενώ ακόμα και οι εγγυήσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δεν φάνηκαν να ευαισθητοποιούν του υπευθύνους. Στη θέση μάλιστα της Ελλάδας μπήκε η Πολωνία που με τα χρήματα μεγάλης χορηγού πετρελαϊκής εταιρείας έπαιξε το δικό της παιχνίδι και κέρδισε αυτό που ήθελε. Δηλαδή να είναι μέρος του WRC για το 2014.

WRC χωρίς Ακρόπολις γίνεται; Τελικά… γίνεται…

Η γνώμη του κόσμου…
Ωστόσο κανείς δε ρώτησε τη γνώμη του απλού φίλαθλου γιατί δεν πρέπει να το ξεχνάμε πως ο αγώνας είναι Εθνικός, όπως άλλωστε ισχυρίζονται οι δημιουργοί του. Το zougla.gr με μία πρωτοφανή κίνηση έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες φιλάθλους να πουν την άποψή τους και να στείλουν το μήνυμα σε όλους αυτούς που απλά αποφασίζουν χωρίς να ρωτούν. Γιατί, κακά τα ψέματα, αγώνας χωρίς κόσμο σημαίνει…. αποτυχημένος αγώνας.

 

Αγώνας χωρίς φιλάθλους είναι απλά αποτυχημένος αγώνας…

Πόσοι ψήφισαν..
Στην ψηφοφορία που διήρκησε τέσσερις ημέρες συμμετείχαν 2.948 άτομα. Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να ψηφίσουν πολλές φορές αλλά το σύστημα μέσω της αναγνώρισης IP τους… πέταξε εκτός. Τα αποτελέσματα συγκεντρώθηκαν και μία νέα εικόνα σχηματίσαμε γύρω από το Ράλι Ακρόπολις.

Τι έδειξε η ψηφοφορία…
Σε κάθε περίπτωση ο απλός φίλαθλος κόσμος πιστεύει ότι το Κράτος και η ΕΛΠΑ ευθύνονται για την απόφαση να μείνει εκτός WRC ο αγώνας. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι το Ακρόπολις διαφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό ενώ αίσθηση προκαλεί πως ένα μεγάλο ποσοστό (39%) πιστεύει ότι ο αγώνας δεν θα επιστρέψει στο καλεντάρι… Από εκεί και πέρα, το 61% θεωρεί υποβάθμιση τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC) ενώ όσον αφορά την περιοχή που θα ήθελαν οι φίλαθλοι να έχει επίκεντρο ο αγώνας, οι περισσότεροι ψήφισαν τη Λαμία. Μεγάλη έμφαση πρέπει να δώσουμε και στην τελευταία ερώτηση της ψηφοφορίας, όπου το 29% απάντησε ότι δεν του άρεσε το τελευταίο ράλι Ακρόπολις…

Οι ευλογίες δεν έπιασαν τόπο…

Την ψηφοφορία, που αντίστοιχη δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά, πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη οι ιθύνοντες. Θα πρέπει να υπολογίσουν τον απλό φίλαθλο κόσμο, θα πρέπει σύντομα να κάνουν γνωστή τη θέση τους σχετικά με τον Εθνικό μας αγώνα και φυσικά δεν θα πρέπει να… κρύβονται περιμένοντας να ακούσουν αυτό που όλοι δεν θα ήθελαν…

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Ευθύνες σε Κράτος και ΕΛΠΑ…

Το Ακρόπολις προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό…

Ένα μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι ο αγώνας δεν θα επιστρέψει στο αγωνιστικό ημερολόγιο…

Υποβάθμιση του αγώνα θεωρούν οι περισσότεροι, αν το Ακρόπολις έμπαινε στο ERC…

Ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι θέλουν… Λαμία. Μετά άλλη πόλη και τρίτο το Λουτράκι…

Τελικά το φετινό Ράλι Ακρόπολις δεν άρεσε σε όλους…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης