Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα νέο μέλος έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια της Bentley καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία H παραγωγή της Bentayga είναι… πουλημένη για τα επόμενα δύο χρόνια! της μάρκας ένα όχημα ελευθέρου χρόνου (SUV) κάνει την εμφάνισή του. Ο λόγος για την επιβλητική Bentayga, που έχει μήκος 5.17 μέτρα και… τόση πολυτέλεια που δικαιολογεί στο μέγιστο βαθμό την ιστορία της βρετανικής φίρμας.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η πρώτη Bentayga «πάτησε» Ελλάδα και το zougla.gr την βρήκε και την απαθανάτισε. Καλυμμένη σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου με προστατευτικά δύσκολα καταλάβαμε ποιο μοντέλο βρισκόταν κάτω από την λευκή κουκούλα. Προσπαθήσαμε να την ξεσκεπάσουμε για να πάρουμε γεύση από την πρώτη Bentayga που ήρθε στη χώρα μας. Βγάλαμε τα προστατευτικά από την πλευρά του οδηγού ενώ ανοίξαμε και το εμπρός καπό για να μας… βγουν τα μάτια από τον θηριώδη κινητήρα.


Δείτε στο παρακατω video την πρώτη Bentley Bentayga που ήρθε στην Ελλάδα και ακούστε τον ήχο από τον κινητήρα των 6.0 λίτρων με τους 600 ίππους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θηριώδης κινητήρας…
Η Bentley Bentayga είναι το πρώτο SUV με τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα…Η πρώτη «ελληνική» Bentayga εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο 6.0 λίτρων W12, biturbo, αποδίδει 600 ίππους και παράγει 900 Nm ροπής προσφέροντας επιδόσεις που παραπέμπουν σε super car.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 301 χλμ./ώρα. Με λίγα λόγια πρόκειται για το πιο δυνατό SUV παραγωγής ξεπερνώντας ακόμα και την Porsche Cayenne turbo S (0-100 σε 4.1 δευτερόλεπτα και τελική 282 χλμ./ώρα) που μέχρι πρότινος κρατούσε τα ηνία.

Η Bentley Bentayga...

Λεπτομέρειες…
Η τιμή εκκίνησης στην Ελλάδα (με ελληνικές πινακίδες) είναι 385.000 ευρώ… Η πρώτη Bentayga που εμφανίστηκε στη χώρα μας εξοπλίζεται με ό,τι μπορεί ο καθένας να φανταστεί.

Αίσθηση μας προκάλεσε το εντυπωσιακό δέρμα που καλύπτει μεγάλο μέρος της καμπίνας των επιβατών, ο λεβιές ταχυτήτων – έργο τέχνης, οι διακόπτες των αεραγωγών, ο περιστροφικός διακόπτης από τον οποίο ελέγχεις τα προγράμματα οδήγησης και η περίσσια πολυτέλεια που με το που κλείσεις την πόρτα την αντιλαμβάνεσαι στο… πετσί σου.

H πρώτη Bentayga ήρθε στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για τον πρώτο τυχερό ιδιοκτήτη...

Παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες…
Οι άνθρωποι της Bentley ισχυρίζονται πως οι δυνατότητες της Bentayga εκτός δρόμου είναι πολύ
Το βάρος της Bentley Bentayga σχεδόν αγγίζει τους 2.5 τόνους και ξεπερνά κατά πολύ τα 5 μέτρα σε μήκος…καλές, αν και αναρωτιόμαστε πόσοι είναι αυτοί που θα την οδηγήσουν έστω και στο… χώμα. Να σημειώσουμε πως το βρετανικό SUV εφοδιάζεται με αερανάρτηση ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και ένα από τα τέσσερα προγράμματα για οδηγηση εκτός δρόμου.

Στην Ελλάδα η Bentayga θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα μπορούν να την απολαύσουν από κοντά στο κεντρικό κατάστημα της Bentley που βρίσκεται στο Μαρούσι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bentley Bentayga πατήστε ΕΔΩ

 

Δεν... έρχεται. Ήρθε!!!!
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας οι δυνατότητες εκτός δρόμου είναι εντυπωσιακές...
Δεν το λες και καθημερινό... αυτοκίνητο
Το πολυτελές εσωτερικό του μοντέλου...
Δεξιά η Bentayga και αριστερά μία coupe σπορ Bentley. Και οι δύο καλυμμένες με προστατευτικά μέχρι να ετοιμαστούν για να παραδοθούν σε πελάτες...
Η πρώτη Bentayga ήρθε στη χώρα μας και φυσικά δεν θα μπορούσε να μας... ξεφύγει!

Κάτω από τα προστατευτικά βρίσκεται η Bentley των σχεδόν 5.2 μέτρων!
Ακόμα και από αυτή την φωτογραφία μπορεί ο καθένας να καταλάβει τον όγκο του βρετανικού SUV...
H Bentayga έχει δύο τεράστιες απολήξεις εξάτμισης που παράγουν έναν μοναδικό ήχο...

Με αυτόν τον περιστροφικό διακόπτη ρυθμίζεις το πρόγραμμα οδήγησης ενώ όταν τον πατήσεις ενεργοποιείται ο κινητήρας των 6.0 λίτρων

Και μόνο που... κάθεσαι καταλαβαίνεις πως πρόκειται για κάτι μοναδικό

Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων...

Τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά και έχουν πολλές ρυθμίσεις...

Ακόμα και τα πεντάλ του φρένου και του γκαζιού είναι ξεχωριστά!

Ο πίνακας οργάνων... Τα 300 χλμ./ώρα πιάνονται άνετα!

Το σήμα της μάρκας ραμμένο στα καθίσματα που είναι καλυμμένα με δέρματα τύπου καπιτονέ...

Με αυτούς του ξεχωριστούς διακόπτες ρυθμίζεις του αεραγωγούς...

Να οδηγείς και να βλέπεις αυτό το σήμα....

Ακόμα και το προστατευτικό κάλυμμα είναι by Bentley!
Τραβάς το κάλυμμα και βλέπεις το σήμα!!!
Ο κινητήρας των 6.0 λίτρων αποδίδει 600 ίππους...
Κι όμως.... υπάρχουν και τέτοια λάστιχα!
Εικόνα που μαγνητίζει το βλέμμα...
Τα κουμπιά πάνω στο δερμάτινο τιμόνι κάνουν πιο άνετη και ευχάριστη τη ζωή του οδηγού...
Σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο και οι πίσω επιβάτες έχουν τις ανέσεις τους...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης