Η πανδημία του Covid-19 η οποία βρίσκεται ακόμα σε έξαρση έχει ενεργοποιήσει τα τμήματα μάρκετινγκ των Test drive από το σπίτι σου…εταιρειών αυτοκινήτου και όχι μόνο προκειμένου να προσεγγίσουν με διαφορετικό τρόπο τους πελάτες τους. Η Abarth, πειραματίζεται πάνω σε μια νέα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας με την οποία θα είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσία test drive από το σπίτι του πελάτη χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτεί ένα κατάστημα.

Το κουτί με τα εξαρτήματα για μια ξεχωριστή εμπειρία VR

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πειραματική δοκιμή έγινε στην Ουαλία

Στην Ουαλία έγιναν μάλιστα οι πρώτες δοκιμές με την Abarth να στέλνει στον πελάτη ένα ξύλινο κουτί τοΤο πειραματικό βίντεο είχε διάρκεια 3 λεπτά… οποίο μέσα περιέχει ένα σύστημα ακουστικών της Bose και ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας που τοποθετείται στα μάτια και στα χέρια. Στο σύστημα είναι προεγκατεστημένο ένα τρίλεπτο βίντεο το οποίο “ταξιδεύει” τους υποψήφιους αγοραστές στην εξοχή της Ουαλίας βάζοντάς τους στη θέση του οδηγού σε ένα από τα μοντέλα της Abarth.

Το Abarth Scorpioneoro είναι αυτό που όλοι θα θέλαμε να οδηγήσουμε έστω και εικονικά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο… εικονικό τιμόνι του 595 Scorpioneoro

Στην αρχή του βίντεο μπορείς να παρατηρήσεις ξεκάθαρα το περιβάλλον γυρίζοντας το κεφάλι σου προς κάθεΚαι επιλογή να ακούσεις τον φυσικό ήχο της εξάτμισης… κατεύθυνση. Στη συνέχεια αρχίζεις να οδηγείς το αυτοκίνητο έχοντας τη δυνατότητα να παρατηρήσεις το εσωτερικό του. Μάλιστα έχεις τη δυνατότητα να ανεβάσεις τον ήχο της εξάτμισης και να απολαύσεις τον κινητήρα μιας 595 για παράδειγμα με τους 162 ίππους, ενώ υπάρχει και εξωτερική κάμερα που σου δείχνει πως φαίνεται το αυτοκίνητο από έξω. Αν γυρίσεις εμπρός βλέπεις την άσφαλτο, ενώ αν γυρίσεις πίσω βλέπεις το καπό του Abarth το οποίο οδηγείς εικονικά.

Εξαιρετική ιδέα από την Abarth για να δώσει λίγη χαρά σε όλους όσους έχουν χάσει την ελευθερία τους λόγω πανδημίας

Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις…

Είναι η εικονική πραγματικότητα το μέλλον της αγοράς αυτοκινήτου; Σίγουρα η ιδέα δεν είναι καθόλου κακή ιδιαίτερα στις μέρες της πανδημίας όπου έχουν περιοριστεί τα πάντα. Ωστόσο, ας είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα αυτά θα τελειώσουν σύντομα και θα μπορούμε να επισκεφτούμε τις αντιπροσωπείες για να δούμε, να αγγίξουμε και να μυρίσουμε τα Abarth που μας αρέσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωπαϊκά best seller τα Fiat 500 και Panda

Ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα ηλεκτρικά Fiat 500e…

Δωρεάν χειμερινός έλεγχος από Fiat, Alfa Romeo, Jeep και Abarth

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης