Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πολυλειτουργικό, με πρωτοποριακό σχήμα, στιβαρή δομή και δύο ακτίνες που εκτείνονται σε μία ευθεία δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρούνται στον χώρο. Το νέο τιμόνι της Skoda, το οποίο φέρει ήδη η καινούρια Octavia, κλέβει τις εντυπώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εξέλιξή του χρειάστηκαν σχεδόν 3 χρόνια. Η διαδικασία από τα πρώτα σκίτσα έως τα πρώτα φυσικά πρωτότυπα διήρκεσε ενάμιση χρόνο, ενώ ο ίδιος χρόνος αφιερώθηκε στις δοκιμές. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης δημιουργήθηκαν περίπου δέκα διαφορετικές παραλλαγές, οι οποίες μελετήθηκαν για να προκύψει το ιδανικό σχήμα και η ιδανική θέση των χειριστηρίων, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα από τα δάχτυλα του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τιμόνι της τσεχικής φίρμας, το οποίο σταδιακά θα τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της, είναι απλό σχεδιαστικά, πρακτικό και εξαιρετικά εργονομικό. Διαθέτει συνολικά 14 κουμπιά για τον έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου και δύο περιστροφικά χειριστήρια που έχουν εμπνευστεί από πολύτιμα κοσμήματα.

Η συνολική διάταξη των διαφόρων στοιχείων και των άλλων σχεδιαστικών «ευρημάτων» εγγυάται πως ο οδηγός γνωρίζει πάντα τη γωνία με την οποία έχει στρέψει το τιμόνι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, το κάτω μέρος του τιμονιού διαθέτει ένα είδος μινιμαλιστικής τρίτης ακτίνας, που προσφέρει σαφή αίσθηση στον οδηγό ανά πάσα στιγμή για τη θέση του τιμονιού.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος σχεδιασμός επιτρέπει την προετοιμασία μιας έκδοσης του τιμονιού με μια κανονική τρίτη ακτίνα, η οποία προορίζεται για τα σπορ μοντέλα της Skoda, δηλαδή τα RS και τις εκδόσεις Sportline και Monte Carlo.

 

Έπεσαν οι τιμές της νέας Skoda Octavia

Η νέα Skoda Octavia RS είναι η καλύτερη

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης