Δύο από τα κορυφαία sport sedan συναντήθηκαν στην πίστα σε μια κόντρα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η μάχη πραγματοποιήθηκε στο Llandow της Νότιας Ουαλίας και πίσω από το τιμόνι των απολαυστικών μοντέλων ήταν ο Steve Sutcliffe του βρετανικού «Auto Express».

Τα χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια, αποδίδουν τους ίδιους ίππους και έχουν κατασκευαστεί για να προσφέρουν στους τυχερούς κατόχους μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η  Alfa Romeo Giulia QV τροφοδοτείται από τον V6 2.9 biturbo κινητήρα απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Η BMW M3 Competition από την άλλη, φέρει τον εξακύλινδρο 3.0 twin turbo με τους 510 ίππους και τα 650 Nm ροπής. Διαθέτει M Steptronic κιβώτιο 8 σχέσεων και πλειάδα τεχνολογιών.

Οι επιδόσεις τους στις επιταχύνσεις είναι παρόμοιες, η Giulia QV έχει ανώτερη τελική και χαμηλότερο βάρος. Φαντάζει ως φαβορί, αλλά η M3 δεν είναι ένα απλό sport car. Ποιο λέτε ότι θα κάνει τον ταχύτερο γύρο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης