Το σκάνδαλο με τους αερόσακους της Takata επηρεάζει και τη χώρα μας, με την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Honda στην Ελλάδα, να εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης.

Η ανάκληση αφορά σε 2.480 οχήματα τύπου Accord (CU1), Civic (FD3, FD7), CR-V (RE5, RE6), Jazz (GG1, GG2, GG3, GG6, GE6) και Legend (KB2), με ημερομηνία κατασκευής από 4 Ιουλίου 2008 έως 4 Ιανουαρίου 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα οχήματα, ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού παραγωγής Takata, στην περίπτωση μόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήματος, να παράξει μεγαλύτερη πίεση από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του συνοδηγού. Η λειτουργία των υπόλοιπων αερόσακων παραμένει ανεπηρέαστη.

Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής αμέσως μετά την αποστολή των ανταλλακτικών από την κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία Honda για την αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στο τηλέφωνο 210 3483797 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης