Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι η βασίλισσα της διασημότερης πίστας του κόσμου. Μετά την AMG GT 63 S 4Matic+ η οποία έκανε ρεκόρ γύρου στην «Πράσινη Κόλαση» στην κατηγορία των τετράθυρων coupe, ήταν η σειρά της AMG GT Black Series να γράψει ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γερμανικό supercar συνέτριψε τον χρόνο της Lamborghini Aventador SVJ, γυρίζοντας στη φημισμένη διαδρομή του Nürburgring Nordschleife σε 6:43.616 στο τμήμα μήκους 20,6 χιλιομέτρων και σε 6:48.047 στο σύνολο των 20,832 χλμ. της πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω από το τιμόνι της πανίσχυρης AMG GT Black Series βρισκόταν ο οδηγός αγώνων Maro Engel. Το αυτοκίνητο φορούσε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO, έφερε το πακέτο «Track Package» με τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, μπάκετ καθίσματα με ζώνες τεσσάρων σημείων και ρυθμιζόμενη ανάρτηση coilover. Επίσης, οι μηχανικοί άλλαξαν τις γωνίες κάμπερ κατά 3,8 μοίρες στους εμπρός τροχούς και κατά 3 μοίρες στους πίσω.

Θυμίζουμε ότι, η AMG GT Black Series τροφοδοτείται από τον V8 4.0 biturbo κινητήρα απόδοσης 730 ίππων και 800 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT DCT 7G και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τη Mercedes-AMG ο χρόνος θα μπορούσε να ήταν καλύτερος. Την ημέρα του ρεκόρ οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, καθώς η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλή και το οδόστρωμα γλιστρούσε λόγω της υγρασίας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης