Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα από τα θέματα που προβληματίζουν περισσότερο τους καταναλωτές σχετικά με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι η αυτονομία, τα δίκτυα φόρτισης και τι θα συμβεί σε περίπτωση που η μπαταρία ξεμείνει από ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο της Ford είναι το πρώτο EV που φέρει στον εξοπλισμό ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο υπολογίζει με ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία. Παράλληλα εφοδιάζεται με μια υπηρεσία που γλιτώνει τον πελάτη από την ταλαιπωρία σε περίπτωση που όλα πάνε στραβά και η Mustang Mach-E μείνει στον δρόμο λόγω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, το «Intelligent Range» υπολογίζει την αυτονομία με βάση το οδηγικό στυλ του κατόχου, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη και τις καιρικές προγνώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα της μπαταρίας αναφέρει πόση ενέργεια είναι διαθέσιμη, ενώ τα ηλεκτρονικά ισχύος παρακολουθούν την τρέχουσα κατανάλωση.

Εάν η αυτονομία επηρεαστεί αισθητά από κάποιους παράγοντες -κλιματικές συνθήκες, μορφολογία εδάφους, συνεχείς μεταβολές της ταχύτητας κίνησης-, οι οδηγοί της Mustang Mach-E λαμβάνουν τη σχετική ειδοποίηση στην οποία επισημαίνεται ο νέος υπολογισμός, καθώς και τυχόν λεπτομέρειες για τη διαφοροποίησή της.

Στην περίπτωση που το όχημα ξεμείνει από ηλεκτρική ενέργεια, το πρόγραμμα «BEV Roadside Assistance» προβλέπει τη ρυμούλκησή του στο πλησιέστερο σημείο του Δικτύου Φόρτισης FordPass, σε έμπορο της εταιρείας πιστοποιημένο για EV, στον τόπο κατοικίας του πελάτη ή στον πλησιέστερο δημόσιο φορτιστή.

Θυμίζουμε ότι η Mustang Mach-E είναι ήδη διαθέσιμη σε κάποιες αγορές της Ευρώπης με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard range και extended range), είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση. Η αυτονομία κυμαίνεται από 374 έως 600 χιλιόμετρα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης