Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το απολαυστικό sport car της Toyota έκάνε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση το 2019, στην πίστα Jarama που βρίσκεται έξω από τη Μαδρίτη. Για να τιμήσει το ισπανικό circuit, η ιαπωνική φίρμα δημιούργησε μια συλλεκτική έκδοση του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται GR Supra Jarama Racetrack Edition και θα παραχθεί σε μόλις 90 μονάδες. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο αποκλειστικό μπλε χρώμα «Horizon Blue» και εξοπλίζεται με ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών σε ματ μαύρο χρώμα και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Το αεροδυναμικό πακέτο προέρχεται αυτούσιο από τη συμβατική έκδοση του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, έχει τοποθετηθεί alcantara με μπλε ραφές στα σπορ καθίσματα και ένα διακοσμητικό από carbon στο ταμπλό όπου αναγράφεται ο αύξων αριθμός κάθε μονάδας και απεικονίζεται η χάραξη της ισπανικής πίστας. 

Αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπήςΟ εξοπλισμός της Jarama Racetrack Edition είναι πλουσιότερος, ενσωματώνοντας σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8,8 ιντσών, λειτουργία πλοήγησης με 3D χάρτες, νέο ηχοσύστημα 10 ηχείων, δυνατότητα mirroring για το smartphone και όλο το πακέτο υποβοήθησης Toyota Safety+.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τον εξακύλινδρο 3.0 λίτρων κινητήρα της BMW να αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και τα 0-100 έρχονται σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Το μπλε χρώμα του αμαξώματος εξελίχθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση

90 τυχεροί σε όλο τον κόσμο θα απολαύσουν αυτό το εσωτερικό

Το διακοσμητικό carbon φιλέτο μπροστά από τον συνοδηγό

Από τα αυτοκίνητα που χαίρεσαι πραγματικά να οδηγείς

 

Τι είναι το Toyota X prologue;

To ταχύτερο Yaris της ιστορίας στα χέρια πρώην οδηγού του WRC

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης