Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα εντυπωσιακό όχημα, το οποίο βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα και περιγράφεται από την εταιρεία ως «το σύμβολο της φιλοδοξίας μας για τη δημιουργία του πιο αποδοτικού αυτοκινήτου», έχει στα σκαριά η Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To νέο μοντέλο της γερμανικής φίρμας έχει την κωδική ονομασία Vision EQXX και θα είναι έτοιμο την επόμενη κιόλας χρονιά. Υιοθετεί μια πρωτοποριακή σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν όλα τα μελλοντικά τετράτροχα της μάρκας, με φουτουριστική εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστηρίζει, η Mercedes διαθέτει την υψηλότερη ηλεκτρική απόδοση από οποιοδήποτε BEV Το αυτοκίνητο με την υψηλότερη αυτονομία.κυκλοφορεί στον κόσμο, με την αυτονομία να ξεπερνά το εκπληκτικό νούμερο των 1.000 χιλιομέτρων.

Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην EQXX ωστόσο είναι το γεγονός ότι η κατανάλωση ενέργειας σε ρεαλιστικές συνθήκες και μάλιστα σε αυτοκινητόδρομο θα περιορίζεται σε μόλις 6 kWh/100 χλμ. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να διανύσει ταξίδι μεγάλων αποστάσεων χωρίς να απαιτείται στάση για φόρτιση της μπαταρίας.

Το ηλεκτρικό σύνολο και η διαχείριση της ενέργειας της μπαταρίας εξελίχθηκαν από μια εξειδικευμένη ομάδα της Mercedes, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών από το τμήμα εξέλιξης κινητήρων για τη Formula 1 (F1 High Performance Powertrain division-HPP).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η υπέροχη καμπίνα της Mercedes-AMG SL

Η νέα Mercedes C-Class έφθασε στην Ελλάδα – Δείτε τις τιμές

Η Mercedes θα χρησιμοποιήσει «πράσινο» ατσάλι στα αυτοκίνητά της

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης