Είναι πανέμορφη, έχει εκπληκτική σχεδίαση, κορυφαία αεροδυναμική, πρωτοποριακές τεχνολογίες, υψηλή ποιότητα κατασκευής κι ένα πανίσχυρο μοτέρ απόδοσης 815 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται «Elva», έχει το σήμα της McLaren και απευθύνεται σε ελάχιστους και εκλεκτούς πελάτες, καθώς θα κατασκευαστεί σε μόλις 249 μονάδες με τιμή 1,42 εκατ. στερλίνες.

H Elva, λοιπόν, δεν φέρει οροφή, ούτε καν παρμπρίζ. Αυτό που προστατεύει τους επιβάτες από τον αέρα είναι το καινοτόμο σύστημα αεροδυναμικής Active Air Management System (AAMS). Όταν όμως ξεσπάσει μία απότομη μπόρα, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τεράστιο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράδειγμα, οι εικόνες από το Τόκιο. Ο οδηγός δεν πρόβλεψε τον καιρό, με αποτέλεσμα να τρέχει και να μη φθάνει όταν ξεκίνησαν οι πρώτες ψιχάλες.

Ευτυχώς, οι συνεργάτες του έσπευσαν άμεσα στο σημείο και τον βοήθησαν να φορτώσει το πανάκριβο βρετανικό supercar σε ένα φορτηγό, πριν το σαλόνι μετατραπεί σε λιμνούλα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το αυτοκίνητο δεν ήταν παραγωγής, αλλά επίδειξης. Είχε μεταφερθεί στην τοπική αντιπροσωπεία της McLaren στο Τόκιο και οι άνθρωποι που απεικονίζονται στις φωτογραφίες είναι υπάλληλοι της εταιρείας.

Θυμίζουμε ότι η Elva ανήκει στη σειρά Ultimate Series, είναι κατασκευασμένη από εξωτικά υλικά και τροφοδοτείται από έναν V8 4.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 815 ίππων και 800 Nm ροπής.

Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα, καθώς τα 0-100 επιτυγχάνονται σε λιγότερα από τα 3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε μόλις 6,7΄΄.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης