Το συμβάν μεταξύ Rossi και Marquez στο GP της Μαλαισίας, έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο, με τους δύο αναβάτες να ξεθάβουν τα «τσεκούρια του πολέμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που συμβαίνει μεταξύ τους είναι πραγματικά απίστευτο και ελπίζουμε να υπερισχύσει η λογική, καθώς κανείς δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος. Ο Valentino Rossi είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος αναβάτης στην ιστορία του MotoGP και όσο και αν προκλήθηκε, η ενέργεια του στην πίστα της Sepang δεν δικαιολογείται. Από την άλλη, ο Marc Marquez μπορεί να έχει κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους και να χαρακτηρίζεται παιδί-θαύμα, αλλά αυτά που κάνει εντός πίστας είναι απαράδεκτα.

Στη μαλαισιανή πίστα γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που δεν αρμόζει στο όνομα κανενός, ειδικά σε αυτό του Rossi. Όσο και να κατηγορεί κάποιος τον νεαρό Ισπανό για προβοκάτσια, ο VR46 δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι. Δεν είναι δυνατόν ένας αθλητής αυτού του μεγέθους να επηρεάζεται από συμπεριφορές και ενέργειες όπως αυτές του Marquez και να αντιδρά με τέτοιο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναβάτης της Honda, με το παιχνίδι που έπαιξε στον αγώνα απέδειξε ότι οι κατηγορίες του Rossi δύο μέρες νωρίτερα είχαν βάση. Μπήκε μέσα με διάθεση να στερήσει τον τίτλο από τον Ιταλό, να τον εκνευρίσει και να τον προβοκάρει. Το κόλπο του έπιασε, καθώς ο αντίπαλος έπεσε στην παγίδα, ενήργησε σαν παιδί και όχι σαν ένας 36χρονος που έχει κερδίσει 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο Rossi με την κίνηση να σηκώσει το πόδι του και να τον σπρώξει, έσφαλε. Ότι και να ισχυρίζεται ο ίδιος, όσο να βρίζουν οι οπαδοί του, το θέμα είναι ένα. Λειτούργησε παρορμητικά, αντιαθλητικά και το πλήρωσε. Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν θα εκκινήσει τελευταίος όπως ανακοίνωσαν οι αγωνοδίκες, δίνοντας την ευκαιρία στον Lorenzo να κατακτήσει αυτός το πρωτάθλημα. Όλη η χρονιά θα παιχτεί στην Ισπανία, στις 8 Νοεμβρίου, με τον team-mate στη Yamaha να έχει σαφές προβάδισμα παρότι υπολείπεται επτά βαθμούς.

 Αμέσως μετά το τέλος του GP στη Μαλαισία, οι Rossi και Marquez βρέθηκαν στο γραφείο των αγωνοδικών, ώστε να δώσουν εξηγήσεις. Ο Race Director, Mike Webb, με την ομάδα του, αφού εξέτασαν όλα τα video απεφάνθησαν ότι και οι δυο έχουν ευθύνη, λειτουργώντας εσκεμμένα. 

«Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει ευθύνη και στις δύο πλευρές. Παρά τα λεγόμενα του Marquez νομίζουμε ότι εσκεμμένα προσπάθησε να επηρεάσει τον ρυθμό του Rossi. Βάσει κανονισμών όμως, οι προσπεράσεις ήταν καθαρές και δεν είχε επαφή μαζί του. Ο  Valentino αντέδρασε θεωρώντας πως ο Marquez έκανε προβοκάτσια και δυστυχώς η αντίδρασή του ήταν μια μανούβρα. Είναι ανεύθυνη οδήγηση που προκάλεσε ατύχημα. Πιστεύουμε ότι η επαφή ήταν εσκεμμένη. Είπε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει πτώση του Marquez, αλλά πως ήθελε να τον βγάλει εκτός».


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης