Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Επί… δεκαετίες ακούμε για πιθανή φιλοξενία αγώνα Formula 1 στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως και πίστα δεν έχουμε (που να καλύπτει τις προδιαγραφές για έναν τέτοιο αγώνα) αλλά ούτε και στήριξη από την Πολιτεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προ ετών επίσκεψη του αφεντικού της Formula 1, Μπέρνι Εκλεστόουν στην Ελλάδα, ο οποίος από μόνος του είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διοργανώσει αγώνα στην περιοχή του Ελληνικού. Όπως ήταν… αναμενόμενο, υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους ενώ η ίδια η Πολιτεία δεν έδειξε καν ότι ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει ένα αθλητικό γεγονός με παγκόσμιο απήχηση. Το αποτέλεσμα ήταν το όλο project να μείνει στα χαρτιά όπως και το όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων φιλάθλων.

Το σχέδιο για φιλοξενία αγώνα F1 στους δρόμους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγα χρόνια μια ομάδα φίλων του σπορ ξεκίνησε μία προσπάθεια που στο μέλλον θα μπορούσε να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Έχοντας γεννηθεί το Dielpis Project, που μεταφράζεται σε αγώνα Formula 1 στους δρόμους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, οι προσπάθειες δείχνουν να μην έχουν τελειωμό. Ακόμα και συνάντηση με τον ίδιο τον Έκλεστόουν έχει γίνει γι’  αυτό το θέμα και οι συζητήσεις δείχνουν να βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Στήριξη από τον Πρωθυπουργό…
Από την άλλη μεριά, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στήριξης γεγονός που αποδεικνύει πως ίσως στο μέλλον κάποια πράγματα αλλάξουν. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να παραβλέψουμε είναι πως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει δείξει πως υπολογίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κάτι που είδαμε και στο ράλι Ακρόπολις του 2013 οπότε και έδωσε την εκκίνηση του εθνικού μας αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιες κινήσεις μόνο οφέλη μπορεί να υπάρξουν για το σπορ το οποίο ήδη έχει αναγνωριστεί από το Κράτος με την δημιουργία ομοσπονδίας αυτοκινήτου. Το μέλλον φαίνεται να αλλάζει… Λέτε;


Το έγγραφο που υπογράφει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς…

Η ιδέα του Dielpis Project είναι του Θανάση Παπαθεοδώρου…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης