Αποστολή στην Κροατία: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


To πρώτο Micra έκανε την εμφάνιση του το 1983. Μετά από 34 χρόνια η 5η γενιά του ιαπωνικού Η 5η γενιά Nissan Micra έρχεται τον Απρίλιο ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται τον Μάιο…μοντέλου κάνει την εμφάνισή της και ετοιμάζεται να… προκαλέσει το αγοραστικό κοινό με καινοτομίες και στοιχεία που δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε.

Στόχος άλλωστε των Ιαπώνων είναι να επιστρέψει το μικρό τους μοντέλο στο προσκήνιο και να δώσει έναν διαφορετικό αέρα ανανέωσης στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων.

Το νέο Nissan Micra δεν έχει καμία σχέση με τον προκατοχό του
Οι πέντε γενιές του Nissan Micra...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα το περιμένουν πώς και πώς!
Το Micra θα το δούμε με κινητήρες βενζίνης και diesel από… 900 κ.εκ.Θέλοντας λοιπόν να κάνουν τη διαφορά σχεδίασαν στην Ευρώπη ένα Micra με ευρωπαϊκά πρότυπα και έτοιμο να μπει δυναμικά στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Αγορές που μεταξύ αυτών είναι και η ελληνική όπου το Micra έχει… σαρώσει, άρα σαν χώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αναμένουμε τη νέα αυτή διαφορετική, από κάθε οπτική πλευρά, γενιά.

Διαλέγεις για δοκιμή όποιο χρώμα θέλεις, είτε με κινητήρα βενζίνη είτε... diesel!

Πάμε Κροατία…
Για να σχηματίσεις για ένα αυτοκίνητο άποψη πρέπει να το οδηγήσεις. Την πρώτη οδηγική… γεύση Στο Ντουμπρόβνικ πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαική παρουσίαση του Micra… πήραμε στην Κροατία και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από το Ντουμπρόβνικ, όπου η Nissan πραγματοποίησε την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου.

Με το που προσγειωθήκαμε στο σύγχρονο αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ, ακολούθησε μία μικρή ενημέρωση για το Micra και αμέσως μετά ήρθε η ώρα για να κάνουμε την επιλογή χρώματος και… κινητήρα (υπήρχαν εκδόσεις βενζίνης 900 κ.εκ. και diesel 1.500 κ.εκ.).

Καλύτερο είναι στην πραγματικότητα το νέο Nissan Micra από ό,τι στις... φωτογραφίες

Προχωρημένη σχεδίαση
Πριν όμως βάλουμε τον κινητήρα σε λειτουργίας, καθίσαμε και απολαύσαμε την σχεδίαση του μοντέλου.
Η προχωρημένη σχεδίαση αποτελεί στοίχημα για τη Nissan με τις πιθανότητες να πετύχει να αγγίζουν το 99.9%!!!Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι άνθρωποι της Nissan σκέφτηκαν το… μέλλον και διέπρεψαν σχεδιαστικά. Το καταλαβαίνεις από την πρώτη ματιά, το εμπεδώνεις όσο το κοιτάς.

Σπορ γραμμές, φουσκώματα, φώτα ημέρας LED και πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων και αντιθέσεων. Το Micra σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις το συνδυασμό χρωμάτων που θες να κάνεις με την οροφή, τους καθρέπτες, τους προφυλακτήρες, τα… πάντα, άρα να δημιουργήσει το δικό σου αποκλειστικό Micra.

Συνδυασμό χρωμάτων μπορείς να επιλέξεις και για την καμπίνα, όπου επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να επενδύσεις με δέρμα, όχι μόνο τα καθίσματα αλλά το ταμπλό όπως και άλλα μέρη. Η εικόνα αρέσει όπως και η αίσθηση στην… αφή, κίνηση που όλοι λίγο πολύ κάνουμε όταν μπούμε σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 3.99 μέτρα...

Στοιχεία από Qashqai…
Στο νέο Micra συναντούμε πολλά στοιχεία από το Qashqai γεγονός που μας δείχνει, το πόσο οι
Σχεδόν… 8.000 διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων και αξεσουάρ έχει το Micra!άνθρωποι της μάρκας θέλουν αν το ανεβάσουν επίπεδο.

Αρκετοί διακόπτες, ο πίνακας οργάνων, ο λεβιές ταχυτήτων κ.ά. θυμίζουν το best seller SUV, ενώ ιδιαίτερα χρηστική είναι η μεγάλη οθόνη αφης στην κεντρική κονσόλα που παρέχει πληροφορίες για το ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγησης, τη σύνδεση με το κινητό κ.ά.

Πολύ όμορφη αίσθηση έχει και το νέο τιμόνι πάνω στο οποίο βρίσκονται διακόπτες που αφορούν το cruise control (αυτόματος πιλότος), το τηλέφωνο, το ηχοσύστημα κ.ά.

Το εσωτερικό έχει πολλά στοιχεία από το Qashqai και επιπλέον ακόμα περισσότερα!

Κορυφαία ποιότητα ήχου
Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε την κορυφαία ποιότητα ήχου του ηχοσυστήματος που έχει Το ηχείο στο προσκέφαλο είναι πατέντα της αποκλειστικής συνεργασίας Nissan – BOSEεπιτευχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία BOSE.

H πατέντα με το ηχείο στο κάθισμα του οδηγού ανεβάζει στα ύψη την ποιότητα και ο οδηγός (κυρίως) απολαμβάνει στο μέγιστο βαθμό την μουσική της αρεσκείας του.

Το ηχείο αυτό είναι και παγκόσμια πατέντα που έχει εξελιχθεί από τις δύο εταιρείες και θα αποτελεί αποκλειστική διάθεση μόνο στο Micra για έναν χρόνο, καθώς αργότερα θα μπορούμε να το δούμε και σε άλλα μοντέλα.

Τα έξτρα ηχεία της BOSE βρίσκονται στο προσκέφαλο του οδηγού και βγάζουν κορυφαία ποιότητα...

Μεγάλοι χώροι
Από πλευράς χώρων, τέσσερις ενήλικοι θα βολευτούν και να τοποθετήσουν και από μία αποσκευή στο Το Micra δείχνει και είναι μία… κατηγορία πάνω!πορτ μπαγκάζ χωρητικότητας 300 λίτρων.

Αυτό οφείλεται στο μεγάλο μεταξόνιο αλλά και στο μήκους 3.99 μέτρων αμάξωμα που το τοποθετούν πλέον σε μία κατηγορία πιο… πάνω και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως αυτοκίνητο πόλης είτε ακόμα και ως ένα οικογενειακό.

Στη νέα γενιά, συναντούμε και βαρύ… εξοπλισμό που έχει να κάνει με την ποιότητα αλλά και τα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας.

Στα 300 λίτρα φτάνει ο χώρος αποσκευών...

Άνετο στο δρόμο…
Στο δρόμο καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερο με τι αυτοκίνητο έχεις να κάνεις. Η ποιότητα κύλισης
Το νέο Nissan Micra κατασκευάζεται στην Γαλλία…θυμίζει μεγαλύτερο μοντέλο, ενώ η καλή μόνωση της καμπίνας δεν επιτρέπει τους εξωτερικούς θορύβους να εισβάλλουν σε αυτήν και να κουράσουν όσους ταξιδεύουν.

Στην Κροατία οδηγήσαμε την έκδοση βενζίνης με το μηχανικό σύνολο των 900 κ.εκ. (τρικύλυνδρο) και την έκδοση diesel των 1.5 λίτρων (τετρακύλινδρο) αμφότεροι με 90 ίππους.

Άνετο και με πολύ καλή ποιότητα κύλισης τόσο στην πόλη όσο και εκτός...

Χαμηλή κατανάλωση
Και στις δύο περιπτώσεις η κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλή, με την βενζίνη να κυμαίνεται κοντά στα έξι Σε ένα περίπου χρόνο θα δούμε και… ηλεκτρικό Nissan Micraλίτρα και το diesel κοντά στα πέντε, σε πραγματικές και… νορμάλ συνθήκες.

Στην Ελλάδα θα εισαχθεί και η έκδοση βενζίνης 1.0 λίτρου με 73 ίππους, που θα είναι και η πιο προσιτή ενώ σύντομα θα υπάρξει και η έκδοση 1.2 με 120 ίππους όπως και ηλεκτρική! Στην οδηγική συμπεριφορά θα προσθέσουμε και τα κρατήματα, ενώ από πλευράς επιδόσεων, ο μέσος οδηγός θα μείνει ικανοποιημένος.

Η αγορά… διψάει για τέτοια αυτοκίνητα
Στο ταξίδι της Κροατίας παρευρεθεί και ο Τάκης Θεοχαρακης. Σε ερώτηση για το νέο Micra και μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Νικ Ι. Θεοχαράκης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αυτό το Micra είναι το πρώτο Micra σχεδιασμένο στην Ευρώπη για την… Ευρώπη. Είναι η πιο σημαντική γενιά που έχει φτιαχτεί ποτέ διαθέτει ποικιλία κινητήρων και θα απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα. Η εξατομίκευση είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την εποχή μας αλλά και το νέο μοντέλο το οποίο εφοδιάζεται με τεχνολογία από μεγαλύτερες κατηγορίες. Γενικότερα είναι ένα μοντέλο για το οποίο διψάει η ελληνική αγορά. Θεωρώ πως θα έχει την επιτυχία του Qashqai».

Ο Τάκης Θεοχαράκης πίσω από το τιμόνι του Nissan Micra 5ης γενιάς...

Σε γενικές γραμμές το νέο Nissan Micra, δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα της κατηγορίας του. Με το που Άμα το οδηγήσεις καταλαβαίνεις τι έχουν κάνει οι Γιαπωνέζοι…το βλέπεις καταλάβαινες πως δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του και αυτό που τους συνδέει είναι μόνο το όνομα.

Είναι όμορφο, το διαμορφώνεις όπως εσύ θέλεις και ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα σου, έχεις χώρους, τεχνολογία κ.ά.

Η τιμή δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για 11.900 ευρώ. Στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες χώρες θα εμφανιστεί τον ερχόμενο Απρίλιο.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Nissan Micra 0.9 βενζίνη Nissan Micra 1.5 diesel
Κυβισμός (cc) 898 κ.εκ. 1.461
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 90/5.500 90/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 140/2.250 220/2.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 12.1 δευτ. 11.9
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 175 179
Μέση Κατανάλωση 4.4 λτ./100 χλμ. 3.2 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 99 γρ./χλμ 85 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας 89.1 ευρώ 0 ευρώ
Μήκος (μέτρα) 3.999 3.999
Πλάτος (μέτρα) 1.743 1.743
Ύψος (μέτρα) 1.445 1.445
Βάρος (κιλά) 1.001 1.082
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 300  300
 Τιμή (από…) * *

*Θα ανακοινωθοούν στις αρχές Φεβρουαρίου

Το Micra έξω από το κάστρο της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ

Μπορεί να μην είναι και το πιο γρήγορο μοντέλο που υπάρχει είναι όμως άνετο και με πλού καλή ποιότητα κύλισης...
Από το μηδέν σχεδίασαν και το πίσω μέρος...

Η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα...

Τα καθίσματα πέφτουν και αυξάνει ο χώρος αποσκευών...
Η κάμερα πάνω από το λογότυπο της μάρκας...
Συνδυασμός χρωμάτων...
Οι πίσω πόρτες ανοίγουν με αυτά τα χερούλια...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης