Τη δεύτερη συνάντησή τους, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, πραγματοποιούν σήμερα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση άρχισε στις 09.30 το πρωί, στην περιοχή του αεροδρόμιου Λευκωσίας, και πραγματοποιείται παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος χθες είδε τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος έφτασε στο χώρο του αεροδρομίου ο Μουσταφά Ακιντζί με τον εκπρόσωπό του Μπαρίς Μπουτζιού, τον διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί και μέλη της διαπραγματευτικής του ομάδας.

Ακολούθησε ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και μέλη της ε/κ διαπραγματευτικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, στο επίκεντρο της συνάντησης των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, βρέθηκε η αξιολόγηση και η αποτύπωση της κατάστασης πραγμάτων στο Κυπριακό και η ετοιμασία του ενιαίου καταλόγου με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) χαμηλής πολιτικής, υπό το φως της σημερινής δεύτερης συνάντησης των ηγετών.

Χθες, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και αναφερόμενος στην 5η συνάντηση των δυο διαπραγματευτών από τις 15 Μαΐου, ο κ. Έϊντε έκανε λόγο για «καλή πρόοδο», με αναφορά και στην σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης