«Η πρόκληση είναι χειρότερη από τα Ίμια. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν η Κύπρος ήταν άλλο κράτος και είχε στείλει στο σημείο το Πολεμικό Ναυτικό του. Θα είχαμε σύρραξη» τόνισε σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος.Προδρόμου, στενός συνεργάτης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Από το μεσημέρι της Τρίτης, το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» πλέει με κατεύθυνση τη Λεμεσό, σε απόσταση περίπου 28 ναυτικών μιλίων από τη Λάρνακα και μεταξύ των οικοπέδων 2 και 1, σύμφωνα με τις κυπριακές αρχές. Το «Barbaros» συνοδεύει από σήμερα η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, «Giresun», η οποία κατά πάσα πιθανότητα θ’ αντικαταστήσει τη φρεγάτα «Gelibolu».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επιτήρηση του γεωτρύπανου της ENI/KOGAS Saipem 10000 στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του κυπριακού οικοπέδου 9, έχει αναλάβει η κορβέτα «Bafra». Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», το «Barbaros» εισήλθε νωρίτερα την Τρίτη και στο οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από το Ακρωτήριο Κιτίου. Από τα ξημερώματα, αφού πραγματοποίησε πλεύση για σάρωση του βόρειου τμήματος του οικοπέδου 3, δείχνοντας ότι θα συνεχίσει εκεί, άλλαξε πορεία και συνέχισε κατευθείαν στο «2».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης