Αν ο Μουσταφά Ακιντζί είναι ο άνθρωπος της λύσης, που εξελέγη με 60% από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, με εντολή τον απογαλακτισμό από τις οδηγίες της Άγκυρας, να το αποδείξει δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

«Ο άνθρωπος της λύσης δεν εγκαταλείπει τις συνομιλίες και πάει στο Πακιστάν για να παραστεί στην Ισλαμική Διάσκεψη» πρόσθεσε ο κ. Κασουλίδης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις το πρωί της Πέμπτης στο ΡΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κασουλίδης παραδέχθηκε ότι «από δικής μας πλευράς υπήρχαν διαφόρων ειδών σκοπιμότητες, σχετικά με την απόφαση της Βουλής για συμπερίληψη αναφοράς στο ενωτικό δημοψήφισμα στα σχολεία, οι οποίες» όπως τόνισε, «δεν έπρεπε να επηρεάσουν τον κ. Ακιντζί».

Είναι προφανές, ανέφερε ο ΥΠΕΞ, ότι οι Τούρκοι, πλέον, ροκανίζουν το χρόνο. «Η τουρκοκυπριακή πλευρά» είπε «έχει γίνει αγνώριστη τον τελευταίο καιρό, μετά τη Διάσκεψη της Γενεύης του Ιανουαρίου, δεν θέλει, πλέον, να συζητήσει».

«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Κασουλίδης «είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες, αλλά ο Ακιντζί κλείνει κάθε πόρτα και με τις υπερβολικές του απαιτήσεις δεν επιτρέπει διόρθωση της κατάστασης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης