Κίτρινο επίπεδο συναγερμού εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας για τις ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο.

Σε συνδυασμό με τα ψηλά επίπεδα σκόνης, η ατμόσφαιρα είναι απο την Δευτέρα το απόγευμα αποπνικτική και οι ιατρικές υπηρεσίες καλούν το κοινό να αποφεύγει τις άσκοπες κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, δεκάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ 24 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας δεν εκτελέστηκαν μέχρι το μεσημέρι.

Κίτρινη προειδοποίηση σημαίνει: Ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος. Τα καιρικά φαινόµενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά µε δραστηριότητες που εκτίθενται σε µετεωρολογικούς κινδύνους. Χρειάζεται συχνή ενημέρωση σχετικά µε τις αναµενόµενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων κινδύνων.

Δορυφορικές φωτογραφίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, που πιθανό να πυκνώνει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με την θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά το τριήμερο.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης