Το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Κύπρο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας θα τον καλωσορίσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Από το αεροδρόμιο, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο προεδρικό μέγαρο. Οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνάντηση, ενώ θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο κρατών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.  Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται το βράδυ με επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, που θα παραθέσει προς τιμήν του πρωθυπουργού ο Κύπριος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης