Στην πρώτη θέση του Γ’ ομίλου του Euro 2012 πέρασε η Κροατία. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς επικράτησε 3-1 της Ιρλανδίας και σε συνδυασμό με το 1-1 ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία, απολαμβάνει την πρωτιά στον όμιλό της.

Στο 3’ ο Μάντζουκιτς άνοιξε το σκορ, ενώ η Ιρλανδία ισοφάρισε στο 19’ με τον Λέτζερ. Το 2-1 πέτυχε στο 43’ ο Γέλαβιτς και στο 48’ ο Μάντζουκιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κροάτες ξεκίνησαν με γκολ από… τα αποδυτήρια. Στο 3’ ο Μάντζουκιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Γκίβεν αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να αποκρούσει, με αποτέλεσμα να «γραφτεί» το 1-0. Οι Ιρλανδοί δεν το έβαλαν κάτω και στο 19’ έφτασαν στην ισοφάριση. Με νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Λέτζερ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντόιλ, οι Βρετανοί ισοφάρισαν σε 1-1.

Ο Γκίβεν με σπουδαία επέμβαση στο 21’ είπε «όχι» στον Ράκιτιτς και κράτησε το σκορ, όμως οι Κροάτες βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν ξανά και τελικά να φτάσουν στη μεγάλη νίκη.

Ο Γέλαβιτς σκόραρε στο 43ο λεπτό, ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48’ πάλι με κεφαλιά του Μάντζουκιτς διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι μέχρι το τέλος κύλησε με δυνατές μονομαχίες, χωρίς να αλλάξει το σκορ.

Ιρλανδία – Κροατία 1-3 (ΕΤ-1)

Γκολ: 19′ Λέτζερ – 3′, 48′ Μάντζουκιτς, 43′ Γέλαβιτς

0-1 Μάντζουκιτς

1-1 Λέτζερ

1-2 Γέλαβιτς

1-3 Μάντζουκιτς

Κίτρινες κάρτες: Άντριους – Μόντριτς, Κράντσαρ

Κόκκινες κάρτες:


Ιρλανδία (Τζιοβάνι Τραπατόνι):
Γκίβεν, Ο’ Σέι, Νταν, Λέτζερ, Γουόρντ, Γουέλαν, Άντριους, ΜακΓκίντι (54′ Γουόλτερς), Νταφ, Κιν (75′ Λονγκ), Ντόιλ (54′ Κοξ).

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς):
Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγιεβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς (90′ Ντουίμοβιτς), Πέρισιτς (89′ Εντουάρντο), Μάντζουκιτς, Γέλαβιτς (72′ Κράντσαρ).

H είσοδος των ομάδων

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης