Στη σκιά των πρόσφατων επιθέσεων διεξάγεται το φετινό Euro στη Γαλλία, με την κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή να κεντρίζει το ενδιαφέρον και για άλλους λόγους, που δεν σχετίζονται με τον «βασιλιά των σπορ».

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκίνησε την Παρασκευή τα έχει πραγματικά όλα. Από Γάλλους που διαμαρτύρονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα (απεργίες) μέχρι και Βρετανούς χούλιγκαν, οι οποίοι φροντίζουν να δίνουν τροφή για σχόλια με τη εξωγηπεδική συμπεριφορά τους. Σκουπίδια, ένταση, σεξουαλικό σκάνδαλο με την εμπλοκή Ισπανών ποδοσφαιριστών, ξύλο και πανό με πολιτικά μηνύματα επισκιάζουν την αγωνιστική δράση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες οπαδοί πριν από τον σημερινό αγώνα Αγγλίας-Ρωσίας στο πλαίσιο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η αστυνομία επενέβη όταν ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ Άγγλων, Ρώσων και Γάλλων οπαδών στον τομέα του Παλιού Λιμανιού, έκανε χρήση δακρυγόνων και οι οπαδοί διέφυγαν τρέχοντας προς τους γύρω δρόμους, επισήμαναν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα ταραχών στη Μασσαλία, που χαρακτηρίστηκαν από υβριστικά αντιευρωπαϊκά συνθήματα Βρετανών οπαδών, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα παρατράγουδα του Euro προστέθηκε η ανάρτηση πανό στην εξέδρα της Αλβανίας με σύνθημα κατά της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η UEFA απαγορεύει ρατσιστικά συνθήματα και μηνύματα μίσους κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στη διοργανώτρια αρχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης