Απεβίωσε το Σάββατο ο τέως πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν σε ηλικία 85 ετών. Ο Σαρόν βρισκόταν σε κώμα από το 2006, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί. Η οικογένειά του είχε αποφασίσει να διατηρήσει τον Σαρόν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, παρότι έκτοτε δεν έχει εμφανίσει καμιά ένδειξη ότι θα μπορούσε να ανανήψει.

Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται πριν από ενάμιση μήνα, όταν αποσταθεροποιήθηκε και υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση, συνέπεια της οποίας φέρεται ότι ήταν το πρόβλημα που εμφάνισε στη λειτουργία των νεφρών κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Ynet (την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γεντιότ Αχαρονότ), ο Σαρόν είχε μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στα τέλη Νοεμβρίου. Η κατάστασή του είχε σταθεροποιηθεί, αλλά στα τέλη Δεκεμβρίου 2013 παρουσίασε «σημαντική επιδείνωση».

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τότε που ξεκίνησε η αισθητή επιδείνωση, ο Ζεβ Ρότσταϊν, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Σέμπα κοντά στο Τελ Αβίβ, είχε δηλώσει την Πρωτοχρονιά ότι η κατάσταση του καρδιαγγειακού συστήματος του Σαρόν ήταν σταθερή, αλλά η κατάσταση των υπόλοιπων οργάνων του επιδεινωνόταν σταδιακά. «Εκτός αν συμβεί ένα θαύμα, η κατάστασή του θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Εξακολουθούμε να την χαρακτηρίζουμε κρίσιμη με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του», είχε δηλώσει τότε ο Ρότσταϊν και είχε προσθέσει ότι στο πλευρό του Σαρόν βρίσκονται οι δύο γιοι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης