Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Σακκά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καμινιών, ο κ. Σακκάς δεν εμφανίστηκε ποτέ -ως όφειλε- μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ενώπιον των αστυνομικών, παραβιάζοντας έτσι τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί, όταν αφέθηκε ελεύθερος στις 21 Ιανουαρίου μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι:

  • απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και από τον νομό Αττικής
  • εγγυοδοσία 5.000 ευρώ
  • υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο Α.Τ. της περιοχής του και
  • να μην έχει οποιαδήποτε επαφή ή επικοινωνία με τους συγκατηγορουμένους του.

Το αποτύπωμα και η σύλληψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 16 Ιανουαρίου, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης για πράξεις του Άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, οι αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες στον 30χρονο, καθώς ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του μέσα σε γιάφκα επί της οδού 25η Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Στην απολογία του ο Κώστας Σακκάς έχει αρνηθεί ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ αναφορικά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, φέρεται να υποστηρίζει ότι αυτά εντοπίστηκαν σε «κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον».

Όσον αφορά στους συγκατηγορούμενους του, που έχουν αναλάβει την ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση, έχει δηλώσει ότι διατηρούσε μόνο φιλικές και κοινωνικές σχέσεις.

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 έξω από αποθήκη στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια. Παρέμεινε στη φυλακή για 31 μήνες χωρίς δίκη, γι’ αυτό και προχώρησε σε απεργία πείνας, διάρκειας 38 ημερών, διαμαρτυρόμενος για την παραμονή του πίσω από τα κάγκελα παρά την παρέλευση του 18μήνου.

Τελικά, το καλοκαίρι αφέθηκε ελεύθερος με ισχυρούς περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο, στις 7 Ιανουαρίου οδηγήθηκε εκ νέου στο κρατητήριο, καθώς είχε παραβιάσει έναν από τους όρους της αποφυλάκισής του, ο οποίος αφορούσε στον τόπο διανυκτέρευσής του. Συγκεκριμένα αντί να διανυκτερεύσει στο σπίτι των γονιών του, είχε προτιμήσει να κοιμηθεί στο διαμέρισμα της φίλης του, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να τον αναζητήσουν και τελικά να τον συλλάβουν.

Διαβάστε επίσης:
Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Σακκάς, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014, 13:34

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης