Αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών κατά τουλάχιστον 10% προανήγγειλε εκ νέου τη Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών, επισημαίνοντας ότι η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου συνδέεται άμεσα με την αλλαγή του φορολογικού συντελεστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που προγραμματίζουμε είναι -επειδή θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10% το εισιτήριο, καθώς ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%- να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών τις οποίες χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές με τα μέσα μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι» διευκρίνισε.

Με την αύξηση του 10% η τιμή του απλού εισιτηρίου θα διαμορφωθεί στο 1,30 από 1,20 που είναι σήμερα, ωστόσο δεν αποκλείεται η διατήρηση της τιμής των καρτών στα σημερινά επίπεδα να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση το απλό εισιτήριο.

Ο κ. Σπίρτζης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΜΜΜ, όπου οι συγκοινωνίες θα τιμολογούνται με ζώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης