Της Άντζελας Πεΐτση

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, βρίσκονται ήδη στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των «κινητοποιημένων» αγροτών, από τα σαράντα μπλόκα τα οποία έχουν στηθεί στην επικράτεια πάνω από ένα μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, οι αγρότες κατά τη σαββατιάτικη συνεδρίασή τους, στην περιοχή του Τριλόφου Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν με «διάθεση ενός υγιούς, ρεαλιστικού και σοβαρού διαλόγου» με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως διευκρίνισαν, οι ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι των 40 μπλόκων, αποφάσισαν ομόφωνα να κατέβουν στο διάλογο, με τις δεκαπέντε προτάσεις που κατέθεσαν στην κυβέρνηση από τις 10 Φεβρουαρίου 2016. Η ομόφωνη απόφασή τους, εκπροσωπείται από το σύνολο των αγροτών που επρόκειτο να συναντηθούν την προηγούμενη Τρίτη με τον κ. Τσίπρα, αλλά η συνάντηση εκείνη είχε αναβληθεί. Μάλιστα, θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός τους είχε πει «πως δεν μπορώ να δεσμευτώ σε τίποτα αν δεν μιλήσω με τους θεσμούς».

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση του zougla.gr, υπεύθυνος του αγροτικού μπλόκου Πράσινα Φανάρια, Χρίστος Τσιλιάς, δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός, έχει ενημερώσει πλήρως τους πάντες και τα πάντα. Έχει στα χέρια του τις 15 προτάσεις μας και από πού μπορεί να βρει τα 400 εκατ ευρώ σε ισοδύναμα. Πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα, καθώς όλοι ξέρουν πως μόνον έτσι μπορεί να στηριχθεί η ελληνική οικονομία». Και υπογράμμισε: «Αν δεν τα βρούμε πάνω στο κείμενο των 15 προτάσεων που έχουμε καταθέσει, τότε ο πρωθυπουργός θα έχει την αποκλειστική ευθύνη. Θα θέλει να διαφύγει και να δημιουργήσει πολιτικό αδιέξοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπροσωπεία των αγροτών που θα μεταβεί αύριο το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των συνειδητοποιημένων αγροτών, από τον Έβρο έως και την Πελοπόννησο. Παράλληλα καλούν όλους εκείνους που μέχρι σήμερα, για διάφορους λόγους και ξεχωριστά ο καθένας «τράβηξε τη δική του γραμμή» να προσέλθει στο διάλογο ώστε να υπάρξει μία συντεταγμένη και κοινή γραμμή, αναφορικά με τα καίρια προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως είναι το νέο ασφαλιστικό, φορολογικό και πρωτογενής τομέας.

Οι αγρότες το πρωί και πριν την συνάντησή τους, με τον πρωθυπουργό, θα πραγματοποιήσουν ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα, ώστε να καταγράψουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες, για την συντεταγμένη παρουσία τους, στο Μαξίμου. Επίσης, όπως είπαν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών οργάνων των αγροτών, έχουν απευθύνει αίτημα τους, ώστε να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Στο μεταξύ και όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών, στις 17:00 το απόγευμα, στα γραφεία της Συγγρού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης